ЕЛ: Шта може Звезда против Реала?

Кошаркаши Црвене звезде од 20.45 гостују Реалу у Мадриду у оквиру осмог кола Топ16 фазе Евролиге.

Кошарка 26.02.2015 | 17:00
ЕЛ: Шта може Звезда против Реала?

‘Краљевски клуб’ је први део друге фазе елитног такмичења завршио са пет победа и једним поразом, док изабраници Дејана Радоњића имају управо обрнут учинак.

Оба тима дуел дочекују после двонедељне паусе у Евролиги и тријумфа у својим националним Куповима. Црвена звезда је трећу годину заредом освојила Куп Радивоја Кораћа, победом над Мега Лексом са 80:74, док је Реал по 25. пут славио у Купу краља, тријумфом над Барселоном са 77:71.

Из редова ‘црвено-белих’ истакли су да их је финални турнир Купа истрошио, и емотивно и физилки, али да ће покушати да одиграју најбоље што могу у престоници Шпаније.

“Играти против великог клуба какав је Реал на његовом терену је велики изазов за сваког играча, али је исто тако и велика мотивација за нас да дамо све од себе. Реал је невероватан тим, са искусним играчима, и сигурно ћемо имати прилику да научимо много из те утакмице. Током прошлог викенда смо одиграли три утакмице за 48 сати, емотивно и физички смо истрошени, али ћемо покушати да одиграмо добру утакмицу и навијачима пружимо уживање”, рекао је центар Звезде Мајк Цирбес.

Крилни кошаркаш Реала Кеј Си Риверс истакао је да победа над Црвеном звездом његов тим води ка остварењу циља, а то је пласман у четвртфинале Евролиге.

“Морамо да заборавимо Куп краља и фокусирамо се на Евролигу, да победимо и наставимо да идемо ка остварењу свог циља, а то је плеј-оф. Морамо да се вратимо у реалност. Куп је био тежак и намучили смо се да га освојимо. Дали смо све од себе, али је следећа утакмица иза ћошка, морамо да будемо спремни за Звезду. Победа је најважнија у овом тренутку. Морамо добро да започнемо утакмицу. Неке смо до сада решили у трећој четвртини, али не смемо да размишљамо о томе. Треба да уђемо добро у утакмицу, да се боримо током првог утакмице, јер ако то учинимо, имаћемо боље опције за победу над заиста добрим тимом”, нагласио је Риверс.

Група Е, осмо коло
четвртак, 26. фебруар
Жалгирис – Галатасарај 18.45
Реал – Црвена звезда 20.45
Макаби – Панатинаикос 20.45
петак, 27. фебруар
Барселона – Алба 20.45

Табела:
1. Реал Мадрид 6/1
2. Панатинаикос 5/2
3. Макаби 5/2
4. Барселона 4/3
5. Алба 3/4
6. Галатасарај 2/5
7. Жалгирис 2/5
8. Црвена звезда 1/6

Коментари / 0

Оставите коментар