Три особе ухапшене у НY због тероризма

Три мушкарца, који се сумњиче да су планирали да отпутују у Сирију како би се придружили групи "Исламска држава" и водили рат против САД, ухапшени су данас у држави Њујорк по оптужби за тероризам.

Свијет 25.02.2015 | 20:49
Три особе ухапшене у НY због тероризма

Ахрор Сајдахметов, становник Бруклина и држављанин Казахстана, ухапшен је на Међународном аеродрому "Кенеди" гдје је покушавао да се укрца на лет за Истанбул, навели су званичници, а пренио АП.

Абдурасул Хасанович Џурабоев, становник Бруклина и држављанин Узбекистана, имао је карту за пут у Истанбул сљедећег мјесеца и ухапшен је у Бруклину, рекли су савезни тузиоци.
Абдор Хабибов, оптужен да је финансијски помагао Сајдахметова, ухапшен је на Флориди.

Њих тројица треба да се појаве пред савезним судом касније у току дана. Уколико буду осуђени, запријећена казна је максимално 15 година затвора.

Џурабоев је привукао пажњу снага реда у августу својим коментарима на једном веб сајту на узбечком језику који пропагира идеологију ИС.
Тужиоци наводе да је заједно са Сајдахметовим пријетио нападом на САД, уколико не успију да се придруже тој екстремистичкој групи.

ИС се углавном састоји из сунитских екстремиста из Ирака и Сирије, али је привукла борце широм муслиманског свијета и Европе.
Према процјенама америчке владе, ИС има око 20.000 бораца, од којих се вјерује да су 3.400 страни држављани.

Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Декодирање и могуце греске

25.02.2015 21:00

Не моxе се све декодирати. Они људе лове као мисеве на парце сира само сир мјења имена. *Обама', 'Бусх*, 'Алах', 'Исраел', 'Сирија'. Људи морају да задрзе посаи и зараде новац . Ста би радио психијатар без лудјака-.

ОДГОВОРИТЕ