Смањене плате функционерима

Скупштина општине Источна Илиџа донијела је на данашњој сједници одлуку према којој су коефицијенти за плате функционера значајно умањени.

Република Српска 25.02.2015 | 13:50
Смањене плате функционерима

Начелник општине Источа Илиџа Предраг Ковач рекао је да су плате функционера усклађене са законом који је донијела Народна скупштина Републике Српске, тако да је коефицијент за обрачун плате за начелника са 3,5 смањен на 2,8.

Скупштина је данас прихватила извјештај о раду Комуналне полиције, чији су рад одборници похвалили и дали одређене сугестије.

Ковач је рекао да су на подручју општине тренутно само три комунална полицајца, али се нада да ће, када буде више средстава, имати и више комуналних полицајаца који ће бити стално на терену, што ће допринијети бољем и квалитетнијем животу грађана и чистијој општини.

Он је нагласио да су на подручју општине велики проблем пси луталице, као и кућни љубимци које неодговорни власници након одређеног времена напуштају и остављају локалној заједници да брине о њима, те додао да општина припрема одлуку за регулисање те области.

Комунални полицајац Стеван Драшковић навео је да је један од проблема у овој општини паркирање аутомобила на мјестима која нису прописана за то, те позвао грађане да "својом дисциплином помогну одржавању комуналног реда на терену".

Он је нагласио да ће у овој години сви прекршајни налози бити унесени у систем на нивоу БиХ и да ће бити санкционисани сви који чине прекршаје.

Драшковић је позвао грађане да дају допринос када је ријеч о чистоћи општине и да не бацају отпад тамо гдје му није мјесто, да би заштитили свој град и себе од било каквих болести и зараза, као и од пожара.

Када је ријеч о раду угоститетљских објеката, Драшковић је нагласио да велики број власника не поштује радно вријеме, које је до 23.00 часа, због чега је Комунална полиција у наредном периоду припремила низ активности.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реалитy Схоw

25.02.2015 13:02

Плата било којег функционера не смије бити већа од плате инжењера, него мања. Можете како хоћете, али ћете управљати ливадом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реплика

25.02.2015 13:44

Они и нису него за ливаде.

ОДГОВОРИТЕ