Град тјера Леотар у стечај?!

Требиње ће смањити издвајања за ФК Леотар на 55.000 марака у 2015., град клубу не признаје право на власништво над “Полицама”, а није желио ни да потпише тројни уговор који би осигурао 174.000 КМ за реконструкцију стадиона. Зато се челници првог бх. шампиона с правом питају да ли је циљ да Леотар оде у стечај.

Фудбал 26.02.2015 | 17:20
Град тјера Леотар у стечај?!

Из клуба поручују да им није јасно зашто су градски оци, првобитно одбили да учествују у вриједном пројекту који организују УЕФА и ФС БиХ, те због чега су им у години у којој славе јубилеј девет деценија постојања средства смањена на минимум.

Не тако давно Требињци су могли да рачунају на подршку града у износу око 350.000 КМ, а у 2015. она ће по свој прилици бити свега 55.000. Примјера ради, Бијељина је и ове године одвојила 125.000 КМ за обнову градског стадиона, те 700.000 КМ за фудбал, од којих ће Раднику припасти пола милиона.

– Да ли ова смањења и одбијање да се учествује у пројекту имају циљ да клуб буде одведен у стечај?! Не желимо да улазимо у теорије завјере, само хоћемо људски договор. Имали смо разумијевања да град нема новца, па смо у овим тешким временима сами пронашли спонзоре, али кап је прелила чашу када смо у капиталним инвестицијама видјели финансирање реконструкције базена “Бање”. Зар је то важније од улагања у стадион? – разочарани су у Леотару.

Да је клуб у немилости најбоље потврђује податак да је могао остати без 174.000 КМ за реконструкцију стадиона, јер градска управа није жељела да потпише тројни уговор с њим и Фудбалским савезом БиХ, којим се обавезује да ће у пројекту Европске фудбалске уније учествовати с 30 одсто износа.

Кроз пројекат УЕФА током прошле године у обнову бх. стадиона уложено је 2.585.700 КМ, а пројектом су били обухваћени сви актуелни премијерлигаши, те пет клубова који су имали највише учешћа у елити, међу којима је и Леотар. Услов да ФС БиХ добије средства из Ниона био је да локалне заједнице уложе у реконструкцију стадиона, а ФК Леотар једини је, тренутно бивши, премијерлигаш који је остао без подршке локалне власти.

– Град Требиње требало је у овом пројекту да учествује са 60.000 КМ, па би у обнову стадиона било уложено укупно 234.000 КМ. Међутим, градоначелник није имао средстава и није желио да потпише овај уговор. Рок за потписивање уговора био је 20. мај, а када смо у јулу дошли у клуб, ургирали смо у ФС БиХ да тај новац не пропадне. Ишли смо код градоначелника, али и тада смо остали без његовог потписа – објаснио је наш саговорик.

Леотар би, каже, остао без иједне марке из овог пројекта, те заувијек затворио врата УЕФА и ФС БиХ да није наишао на разумијевање кровног савеза који је омогућио да састави нови уговор.

– Захваљујући координатору за инфраструктуру и стадионе ФС БиХ Нихаду Хоџићу успјели смо да направимо нови уговор по којем се ФК Леотар обавезује да ће, ако локална заједница не учествује са 30 одсто, преузети те обавезе. Тек измјеном тог анекса, градоначелник је пристао да потпише уговор, и то не лично, већ је то у његово име учинио замјеник Неђо Ћебеџија – закључују у ФК Леотар.

Без подршке града у пројекту, Леотар више не би могао да рачуна на подршку УЕФА, јер су правила организације јасна – не подржава клубове који немају подршку локалне заједнице у којој дјелују.

Од градоначелника Славка Вучуревића покушали смо да сазнамо због чега није желио да подржи реконструкцију стадиона са 60.000 КМ, али он је у телефонској изјави за Пресс рекао да нема појма о чему причамо.

– Каквих 30 одсто? За шта? Немам појма када су ми понудили уговор. Стадион је власништво града и свакако ћемо бринути о њему. Ти који се представљају да располажу стадионом лажу и обмањују јавност. Нонсенс је да неко пита град Требиње шта ће да ради са својом имовином. Шта ја имам с тим што је ФК Леотар добио?! То је удружење грађана, а тих 30 људи који су тамо регистровани, не представљају град Требиње, нити ја имам утицаја на њих. Ако је ФК Леотар нешто добио, то је њихов проблем. Немам појма шта су добили, срећно им било, баш ми је драго, радује ме – изјавио је Вучуревић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

26.02.2015 16:31

Ово је срамота и стварно изгледа да многи у овом граду желе да угасе Ф.К. ЛЕОТАР

ОДГОВОРИТЕ