Дубаи: Ноле врло добар на старту!

Новак Ђоковић пласирао се у друго кола турнира у Дубаију, победивши Васека Поспишила са 6:4, 6:4.

Тенис 24.02.2015 | 19:40
Дубаи: Ноле врло добар на старту!

Два пута се састајао Ђоковић са Поспишилом пре овог дуела и није губио сет, ни у Пекингу на тврдој подлози, ни на шљаци у Београду у оквиру Дејвис купа. Канадски тенисер му је био само препрека до осмине финала, у којој ће му противник бити Андреј Голубјев из Казахстана.

Утицала је тронедељна пауза на Новака, Поспишил је са друге стране одиграо по два меча у Марсеју и Ротердаму, па му је успевало да одржи темпо у уводним гемовима уз добар сервис и агресивност на мрежи, па није било прилика за брејк.

У шестом гему је Новак одсервирао први ас за 40:0, после чега је изједначио на 3:3 без изгубљеног поена. Исти ритам се одржао све док Ђоковић није дошао до прве шансе за брејк, и то после размене чак од чак 25 удараца. Сервис Канађанина је након тога био незаустављив, али само једном - најбољи тенисер света је коначно преломио, натеравши ривала да погоди мрежу за 5:4, што је оправдао освајањем сета.

Успело је и Поспишилу да освоји гем без изгубљеног поена, на почетку наставка, но одговор Ђоковића представљала су два гема у низу. Ипак, упорност Канађанина је била јача од Новаковог стрпљења у дужим разменама, па је узвраћено брејком за 2:2.

Охрабрио се момак чешког порекла, но када је дошао до две брејк шансе, ас Ђоковића је најавио ново изједначење. Решеност да што пре оконча меч коначно је показао новим одузимањем сервиса, тражењем додатне подршке од публике, а онда и гемом без изгубљеног поена за 5:3. За крај, успешно је сервирао и окончао меч после сат и 18 минута борбе.

Коментари / 0

Оставите коментар