Како ће бирати Баждаревић?

Ближи се наставак квалификација за Еуро 2016. године. Након свега што се дешавало у овом циклусу, дувамо и на хладно, иако нас чека Андора.

Фудбал 25.02.2015 | 08:00
Како ће бирати Баждаревић?

У неким другим временима бисмо размишљали о гол разлици, бодови би већ били уписани. Иако, да будемо реални, без обзира у каквој смо форми, ко ће играти, а ко неће, Андору бисмо морали побиједити.

Међутим, ситуација је рекли бисмо мало специфична. Имамо новог селектора, стручни штаб, дио играча је далеко од идеалне форме, а неки нови куцају на врата репрезентације. Све су то ствари које се не могу тек тако прецртати. Зато и селектору Баждаревићу није лако.

У протеклом периоду је разговарао са играчима, искусним, са онима који су ту годинама, носиоцима игре репрезентације, али и неким новим. У овом тренутку велико питање је, шта може или шта ће урадити нови селектор.

Неке промјене се очекују, навијачи, спортска јавност нису задовољни са два бода освојена у досадашњем дијелу квалификација. Зато је популарни Меша под посебном лупом. Да је почетак циклуса, можда би и чак идеално било да унесе у екипу што више свјеже крви, да проба са неким новим играчима на боковима, у задњој линији, са неким новим креатором, са још једним новим нападачем, а опет питање је каква би њихова реакција могла бити.

Комбинација, провјерени против Андоре, нова лице против Аустрије, која ће бити сасвим сигурно јака провјера, могла би бити она добитна. Наравно, у обзир треба узети и повријеђене и картониране играче који су присиљени пропустити Андору и Аустрију.

Зато с нестрпљењем чекамо списак. Нова имена на истом ће нам показати на које промјене морамо бити спремни, на које је спреман селектор. Такође видјећемо како ће се ствари развијати на тактичком плану. Током тренерске клупске каријере, Баждаревић није рискирао, углавном са једним истуреним нападачем, остаје питање да ли ће тако изгледати и наша репрезентација.

Коментари / 0

Оставите коментар