Сваки шести човјек не зна име комшије

Први комшија је некад био човјек коме бисмо се прво обратили ако нам недостаје шећера или јаја, али данас већина људи не би ни помислила да му позвони на врата.

Свијет 23.02.2015 | 18:06
Сваки шести човјек не зна име комшије

Осим тога, чак шестина људи нити не зна како им се први комшија зове, показала је студија британске фирме за снабдијевање електричном енергијом.

Упркос чињеници да преко 90 посто људи за себе тврди да су љубазни према другима, очигледан је тренд да се у модерном друштву губи осјећај заједништва, односно припадања заједници, пише Даилy Маил.

Према истраживању, око 23 посто људи признаје како нису чак ни љубазни према својим комшијама, било да, напримјер, старијима помогну однијети намирнице, причекају лифт или придрже врата.

Сходно с недостатком осјећаја повезаности, људи губе и вјеру у добре намјере својих комшија, па сваки четврти каже како не би повјерили задатак чувања дома свом комшији док су они на путу, преноси 24сата.хр.

Љубазности недостаје и на другим мјестима гдје се људи срећу, напримјер у средствима јавног пријевоза. Тек 22 посто људи каже како редовно уступају своје мјесто трудницама или старијим људима, показала је студија.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар