Иво Карловић у историји тениса!

Хрватски тенисер Иво Карловић ушао је у историју тениса као најстарији играч који је освојио титулу у последњих 26 година.

Тенис 23.02.2015 | 18:40
Иво Карловић у историји тениса!

Карловић је у недељу освојио трофеј у Делреј Бичу са непуних 36 година, а овај успех биће му прави рођендански поклон који је за шест дана.

’Доктор Иво’ славио је против домаћег тенисера Доналда Јанга са два пута по 6:3, после 70 минута игре у Делреј Бичу.

Карловић је тако наследио Џимија Конорса који је 1989. године с 37 година освојио турнир у Тел Авиву.

"Невероватан осећај! Пресрећан сам што овако играм у својим годинама, а ова титула ми даје само додатан подстицај за будуће турнире",

Он је потпуно доминирао у америчком граду пошто је на пет дуела одсервирао чак 91 ас, што је у просеку више од 18 по мечу. навео је Карловић.

Карловићев противник у финалу Доналд Јанг само је честитао десет година старијем колеги.

"Не можете ући у ритам кад играте против Карловића. Чудан је то осећај. Једноставно не можете ’уловити’ његов сервис. Одиграо је сјајан меч и могу му само честитати на победи", додао је Јанг.

"Здрав сам, осећам се снажно. Не знам колико ћу дуго још овако, али осећам се добро. Уосталом, резултати свих тестова су ми исти као и пре осам година", поручио је Карловић.

Хрват је тријумфом у Делреј Бичу освојио 250 АТП бодова и 84.250 долара.

Занимљиво, од почетка сезоне, од 15 одиграних турнира на чак осам тријумфовали су играчи који су ушли у четврту деценију живота. Вавринка, који ће у марту напунити 30 година, освојио је још два турнира, а успешни су били и Пабло Куевас и Ришар Гаске који су близу да стигну тај број.

Коментари / 0

Оставите коментар