Дубаи, Ноле: Осјећам да могу много овдје!

Први тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да је потпуно спреман за наступ на АТП турниру из серије 500 у Дубаију који почиње у понедељак.

Тенис 23.02.2015 | 23:00
Дубаи, Ноле: Осјећам да могу много овдје!

Ђоковић ће у Дубаију покушати да врати круну изгубљену прошле сезоне и стигне до пете титуле у овом граду.

Новак ће на терен вероватно у уторак у синглу, али ће у понедељак у пару са Ласлом Ђереом наступити у дублу, против Рохана Бопане и Данијела Нестора.

„Тренутно сам задовољан стањем у којем сам, осећам да имам енергије да играм добро. Пре Дубаија нисам радио много осим што сам одмарао и тренирао у Србији, осећам се свеже и спремно. Бити код куће и делити време са породицомм су најважније ствари у животу, зато сам у много бољем менталном стању него иначе. Време проведено са сином и супругом је нешто што ме држи на земљи, али је сада време за посао“, рекао је Ђоковић.

Најбољи играч планете већ четири пута је славио у Дубаију и увек истиче како му је то један о омиљених турнира.

„Сви на туру знају да је ово омиљени турнир у години на којем је квалитет играча, али и организације најбољи на свету. Играчи се осећају најпријатније у Дубаију – увек имате тројицу-четворицу врхунских тенисера из Топ 10 и због тога смо овде увек на врхунцу форме. Уживам у условима овде јер су терени много бржи него на већини турнира – морате бити спремни“, додао је Новак.

Осим терена, услуга и у хотелима је сјајна.

„Овде су хотели толико добри и импресивни јер у њима добијамо сјајну услугу. Организација је такође савршена. Дубаи је једна од најатрактивнијих дестинација на свету у овом тренутку, зато долазимо овде да уживамо. Становници Дубаија увек желе да гледају врхунске тенисере и овде имамо бројну и енергичну публику“, казао је Београђанин.

Новак је казао да осим играња у Дубаију, ужива и у осталим погодностима које овај град у Емиратима пружа.

„Волим места око Бурџ Ал Араб хотела и Соук Мадината где су смештени многи сјајни ресторани на отвореном – можете сести напољу и уживати у морском поветарцу, то је лепа промена у односу на Европу. Обала Дубаија је разнобојна и уживам одмарајући на плажи, пошто је овде веома лепо за одмор са породицом. Дубаи има неке од најбољих шопинг центара и стварно је једна од најатрактивнијих туристичких дестинација. То је перфектан домаћин за АТП турнир светске класе“, закључио Ђоковић.

Турнир у Дубаију почиње у понедељак, а наградни фонд је два и по милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар