Рио: Рафа играо до зоре и побједио!

Трећи тенисер света Рафаел Надал победио је Пабла Куеваса у четвртфиналу АТП турнира у Рију, а тај меч завршен је у три сата и 18 минута после поноћи!

Тенис 21.02.2015 | 12:00
Рио: Рафа играо до зоре и побједио!

Надал је задржао максимални учинак у другом највећем бразилском граду и славио против Куеваса резултатом 4:6, 7:5, 6:0.

Противник браниоцу титуле у полуфиналу биће Италијан Фабио Фоњини који је после маратона избацио Аргентинца Федерика Делбониса са 6:4, 6:7(10), 7:6(9).

Да су двојица играча остала на терену још само седам минута оборили би рекорд Бењамина Бекера и Јирија Новака који су 2006. године у Јапану завршили „најкаснији“ дуел у историји.

Надалу, који за мање од 17 сати игра нови меч, није се допало што АТП није одложио меч када је било јасно да се програм одужио. Свих пет мечева на Централном терену у петак отишло је у три сета, а Шпанац и Уругвајац кренули су са игром 14 сати после почетка првог дуела.

„Ниједан тениски турнир не би требало да има програм који се завршава у ово време. Тешко је за играче, али је можда још теже навијачима. Ово је веома лош део АТП, није грешка организатора турнира већ АТП-а који није желео да помери меч. Да сте на Грен слему, имали бисте дан одмора, а овако ми се чини као катастрофална грешка“, био је љут Надал после меча.

Шпанац се нашао у проблему у два сата ујутро, када је 23. играч света повео са 1-0 у сетовима. Куевас је после 44 минута игре завршио први део игре, пошто је претходно два пута одузео сервис противнику и претрпео један брејк.

У другом делу игре виђена је велика борба, али брејкова није било све до 12. гема – трећи играч на АТП листи сачекао је грешку противника и реализовао четврту брејк и сет лопту за 1-1. Тада је потпуно преломио сусрет и трећи део игре добио је са ’нулом’, за само 25 минута. Он је на крају имао 18 винера и 16 неизнуђених грешака, док је тај однос код Куеваса био 19:24.

„Ово је велика победа за мене. У полуфиналу сам, то је сјајан резултат и даје бодове, самопоуздање и шансе да играм данас. Био је компликован меч, знао сам да ћу играти против тенисера који је освојио Сао Пауло, који игра добро и који је овде дошао пун самопоуздања. Од почетка је био компликован дуел, али сам се у другом сету осетио боље. Осетио сам да имам бољу контролу меча, иако нисам успео да га ’брејкнем’ све до 6:5. Срећан сам јер је ово важна победа за мене и надам се да ћу се опоравити“, закључио је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар