ЛЕ: Нови кикс Роме, Наполи и Евертон већ у 1/8-финала!

Фудбалери Наполија већ могу да размишљају о осмини финала Лиге Европе, пошто су у првом мечу шеснаестине финала декласирали Трабзонспор у гостима са 4:0. У сличној ситуацији је и Евертон који је славио на гостовању Јангу Бојсу са 4:1, док је Рома још једном разочарала своје навијаче и ремизирала 1:1 са Фејенордом.

Фудбал 19.02.2015 | 21:20
ЛЕ: Нови кикс Роме, Наполи и Евертон већ у 1/8-финала!

Рома је била паду форме са свега две победе у осам утакмица и против Фејенорда је морала да оправда улогу фаворита и на најбољи начин одговори на дивљање гостујућих присталица на улицама вечног града, али је уместо тога још једном подбацила.

Кренули су пулени Рудија Гарсија, који је на клупи оставио Адема Љајића, са нападима од самог почетка и до вођства је дошла у 22. минуту када је Жервињо на додавање Торосидиса мајсторски петом проследио лопту у мрежу.

Репрезентативац Обале Слоноваче био је врло расположен и нашао се у још три шансе, па је међу највећим кривцима што "вучица" није стекла убедљивију предност, што су гости знали да казне.

У 55. минуту голман Скорупски је уз помоћ стативе зауставио шут Имерса, али се на правом месту нашао Казим Казим Ричардс и одбитак претворио у 1:1, што значи да ће се све решавати у Ротердаму.

Гостовању у Швајцарској није најбоље почело за Евертон, пошто је Јанг Бојс, у чијем дресу је цео меч одиграо Милан Вилотић, повео преко искусног Ороа који је у 10. минуту фантастичним ударцем са дистанце послао лопту у десни угао, али су "карамеле" до одмора направиле преокрет.

Свој шоу имао је Ромелу Лукаку - најпре је у 24. минуту главом погодио доњи леви угао за изједначење на асистенцију Берија, а исти актери су били у истим улогама и нешто касније када је снажни белгијски нападач са друге стативе лако затресао небрањену мрежу.

Између његова два поготка у стрелце се уписао и Колмен који је крунисао одличну акцију премијерлигаша, док је у наставку Лукаку трећим голом заокружио фантастичну партију. Домаћи тим је могао да ублажи пораз, али је Оро промашио пенал приликом ког је Стонс можда престрого добио директан црвени картон и до краја је остало 1:4.

Наш штопер Никола Максимовић није се најбоље снашао у уводним тренуцима дуела са Билбаоом, па су гости из Шпаније повели преко Вилијамса, али је његов Торино попут Евертона већ до краја полувремена направио преокрет.

За то је био најзаслужнији искусни аргентински нападач Макси Лопез, који је прво у 18. минуту центаршут Молинара са левог крила уклизавањем спровео у мрежу, а онда и пред одлазак на предах асистенцију италијанског репрезентативца Дармијана са супротне стране ударцем главом претворио у 2:1.

Да Баскијци ипак не буду поражени побринуо се Гурпеги поготком у 73. минуту.

Наполи већ може да размишља о осмини финала, јер је очитао лекцију Трабзонспору у гостима са 4:0, па би реванш требало да представља само формалност.

Турски клуб је већ у шестом минуту начео бразилски штопер Енрике спретном реакцијом у правом карамболу после корнера, да би вођство Наполитанаца удвостручио Гонзало Игуаин из петерца на асистенцију Манола Габијадинија.

Некадашњи везиста Сампдорије у 27. минуту се и сам уписао у стрелце пошто се приликом пријема лопте петом одмах ослободио чувара и онда рутински затресао мрежу и уједно још једном потврдио да ће бити огромно појачање за чету Рафаела Бенитеза.

Тачку на сјајно издање италијанског тима ставио је Дуван Запата у судијској надокнади, а тријумф је могао да буде и убедљивији да је Мертенс искористио пенал.

Лига Европе, први мечеви шеснаестине финала:
Алборг - Бриж 1:3 (0:2)
(Хеленијус 71пен - Оуларе 25, Рефаелов 29, Петерсен 61 а.г.)

Рома - Фејенорд 1:1 (1:0)
(Жервињо 22 - Казим 55)

Дњепар - Олимпијакос 2:0 (0:0)
(Канкава 51, Ротан 55)

ПСВ - Зенит 0:1 (0:0)
(Хулк 64)

Торино - Атлетик Билбао 2:2 (2:1)
(Лопез 18, 42 - Вилијамс 9, Гурпеги 73)

Трабзонспор - Наполи 0:4 (0:3)
(Енрике 6, Игуаин 20, Габијадини 27, Запата 90+2)

Волфзбург - Спортинг Лисабон 2:0 (0:0)
(Дост 46, 63)

Јанг Бојс - Евертон 1:4 (1:3)
(Оро 10 - Лукаку 24,39,58, Колмен 28)

21.05 Ајакс - Легија
21.05 Андерлехт - Динамо Москва
21.05 Селтик - Интер
21.05 Генгам - Динамо Кијев
21.05 Ливерпул - Бешикташ
21.05 Севиља - Борусија Менхенгладбах
21.05 Тотенхем - Фјорентина
21.05 Виљареал - Салцбург

Коментари / 0

Оставите коментар