ЛЕ, најава: Дерби у Лондону, Интер код Селтика...

Лига Европе ће се наставити првим утакмицама шеснаестине финала, а трофеј ће покушати да одбрани Севиља, други пут у историји такмичења.

Фудбал 19.02.2015 | 13:00
ЛЕ, најава: Дерби у Лондону, Интер код Селтика...

Противник шпанској екипи у првој рунди друге фазе биће Борусија Менхенгладбах, а Севиља је непоражена у последњих девет европских утакмица са немачким клубовима.

Клуб из Андалузије ће по други пут покушати да одбрани трофеј, пошто је претходно освојила два узастопна, 2006. и 2007. године, први у Купу УЕФА, други у наследнику тог такмичења Лиги Европа.

Један од дербија играће се у Енглеској, где ће Ливерпул дочекати турски Бешикташ, док ће други турски тим Трабзонспор код куће играти против италијанског Наполија.

Бешикташ ће покушати да се освети Ливерпулу за најтежи пораз у Лиги шампиона, када је 2007. на Енфилду изгубио 8:0.

Селтик ће дочекати Интер у Глазгову. Када су се две екипе први пут медјусобно састале, играле су финале Купа шампиона 1967, а 48 година касније те две екипе немају улогу у европском фудбалу попут тада.

Шкотски тим је вишеструки узастопни шампион у нејакој лиги своје земље, док италијанска екипа у средини табеле домаћег првенства.

Освајање Лиге Европа би за Интер највероватније био једини начин да се домогне Лиге шампиона наредне сезоне, такмичења које пре пет година освојио под водјством Жозеа Мориња.

Прилику да се искупи својим навијачима имаће Рома утакмицом против холандског Фејенорда, после дебакла у групној фази Лиге шампиона, када је на свом терену са 7:1 изгубила од Бајерн Минхена.

Рома је и за викенд у италијанском првенству играла без голова са последњепласираном Пармом и тако пропустила прилику да се приближи лидеру Јувентусу. Тренер Руди Гарсија рекао је да Рома нема алибије, па чак и то што је због повреда ослабљена неиграњем великог броја фудбалера.

Парови шеснаестине финала Лиге Европа:

Јанг Бојс - Евертон
Торино - Атлетик Билбао
Волфсбург - Спортинг Лисабон
Дњепар - Олимпијакос
Трабзонспор - Наполи
Рома - Фејенорд
ПСВ - Зенит
Алборг - Бриж
Андерлехт - Динамо Москва
Ливерпул - Бешикташ
Тотенхем - Фиорентина
Селтик - Интер
Генган - Динамо Кијев
Виљареал - Салцбург
Ајакс - Легија
Севиља - Борусија Менхенгладбах

Коментари / 0

Оставите коментар