Касиповић провјерио,али остали нису?!

Бањалучко Окружно тужилаштво одговорило је да је поступак провјере навода да је зграда за потребе Агенције за управљање одузетом имовином купљена без јавне набавке и да је преплаћена и даље у току. Министар правде такодје је одговорио БН-у да је он све провјерио и да у куповини зграде нема ништа спорно.

Република Српска 18.02.2015 | 17:09
Касиповић провјерио,али остали нису?!

Нови министар правде Антон Касиповић тврди да је провјерио све наводе везане за куповину зграде у кругу Инцела за потребе Агенције за управљање одузетом имовином. Министартво је погодбом са власником фирме Екватор Бања Лука 2011 године тој фирми за куповину зграде платило 2 199 000 марака. Готово три и по хиљаде марака по квадрату. Посао је склопљен након преписке тадашњег министра Џерарда Селмана који је сада предсједник Уставног суда и власника фирме Екватор д.о.о.

„По оном што ми је предочено све је урадјено по закону. Имам увјеравања људи који су тада били у министарству правде.“-рекао нам је Антон Касиповић.

За потребе Агенције министарство је 2011 године купило укупно 656 квадрата. СИПА је случај куповине зграде у кругу Инцела без јавне набавке прослиједила бањалучком Окружном тужилаштву. У јуну прошле године из тужилаштва су нас обавијестили да је случај предат у надлежност поступајућег тужиоца. Седам мјесеци касније из Окружног тужилаштва стиже идентичан одговор. Који иако не говори ништа демантује министра правде да је све разријешено.

„Обавјештавамо Вас да је наведени предмет у раду, поступајући тужилац је доставио захтјев Министарству унутрашњих послова Републике Српске , за провјерама по запримљеној пријави. Провјере су у току.“

Влада Српске је, иначе, Одлуком прописала да максималан износ који министарство може да испалти за зграду 2 милиона и двије стотине хиљада марака. Министарство је зграду платило хиљаду марака мање што је било довољно да специјално тужилаштво не види ништа спорно у коповини. Иако је готово два милиона за простор плаћено у индустријској зони неколико километара од центра града.

Општирније данас у Дневнику БН ТВ у 16:00 

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Василије

18.02.2015 13:16

Немојте да размишљате својом главом,чујете да је министар који је уништио образовање, све провјерио,има да му се вјерује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

18.02.2015 13:23

Дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

18.02.2015 15:00

Већина у скупштини РС је рекла да је све по закону. Ко не вјерује нека пита предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

18.02.2015 15:06

Казе касиповиц да има увјеравање од претходника..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џери

18.02.2015 17:00

Чак је тај дио изграђен без одобрења а Селман је "протурио" грађевинску дозволу за други дио зграде у коме је Сл.гласник?!? Зато није ни етажно укњижено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конобар

18.02.2015 17:03

Све је договорено за столом у приземљу Хотела ПАЛАС гдје су сједили Касиповић, Селман, Шкрба, Шпирић, Чађо и остали из тадашње Ђокине екипе... А Касиповић као сада ништа не зна?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац РС

18.02.2015 18:06

Овај случај је већ био и у УКП РС али је Селман успио заташкати преко својих тадашњих веза (Чађо) и све је склоњено а сада СИПА поново покреће... Све је лако истражити али је Селман под заштитом као подобан кадар тако да ће и сада све учинити да то заташка преко корумпираних тужилаца као што је Зорица Т. или неко други ко му дугује услугу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

м2

18.02.2015 18:14

Ко је мјерио површину? Је ли бруто или нето? Гарантујем да нема толико... Тако је и Чубриловић куповао зграду Дирекције за путеве па је "нестало" 300 м2 али нико то никад није ни истраживао?!?

ОДГОВОРИТЕ