Партизан дугује 14 милиона евра!

Генерални директор Партизана Милош Вазура рекао је за “Вечерње новости” да тренутни дуг клуба из Хумске износи 14 милиона евра.

Фудбал 18.02.2015 | 17:20
Партизан дугује 14 милиона евра!

Вазура је део нове управе која је преузела ‘црно-беле’ крајем децембра и наследила дуг од 13 милиона евра, а та сума је увећана за приспеле обавезе за јануар и фебруар.

“Стиже нам извештај ревизорске куће и видећемо на чему смо, колики је заправо клупски дуг”, рекао је Вазура.

“Постоји дуговање од 13 милиона евра које смо наследили, постоје и приспеле обавезе за јануар и фебруар и када то кажем мислим на зараде фудбалера и радне заједнице, одржавање објеката и уопште функционисање клуба. То је реалност и ми од тога једноставно не бежимо. Штавише, чинимо све да поставимо клуб на здраве ноге, како би могао да функционише и како би могло да се планира на дуже стазе”, додао је Вазура.

Партизан ће у среду добити извештај ревизорске куће, а на питање да ли може приближно да претпостави какав ће он бити, Вазура је рекао:

“Рачунајући све што сам навео, клупски дуг би требало да износи око 14 милиона евра. Али, то је нека моја процена, људи којима је то посао су добили сву неопходну папирологију и само њихов извештај ће бити релевантан”.

Партизан је поднео захтев за подизање кредита у Поштанској штедионици и то у висини од четири милиона евра.

“Све је још у процедури, јер су се испречили празници. Поднели смо захтев, приложили сву неопходну папириологију и очекујемо да у среду или четвртак уђемо у завршну фазу и добијемо одобрење од Поштанске штедионице”, нагласио је Вазура.

Вазура је открио и да постоји план везан за то где ће поменути новац, добијен од кредита, бити усмерен.

“Израђен је бизнис план за наредних годину дана. Део новца ће бити одмах уложен у инвестиције, тачније у инфраструктуру. Првих дана пролећа ћемо почети да градимо интернат, који ће у великој мери уштедети огромне трошкове, које клуб сноси за станарине. Изградићемо и један вештачки терен, подно северне трибине на стадиону и ту је припрема већ почела. Други део суме ће бити искоришћен за редовне обавезе, јер само редовно плаћен радник је задовољан радник. Наравно, ту мислим на играче, тренере, Радну заједницу. Видим да људи углавном коментаришу негативно, оптужују да је неко дошао да уруши Партизан на рачун неког другог, а то нема везе са истином. Верујте ми, ситуација у клубу је тешка и чинимо све да га за почетак стабилизујемо, трудећи се да људи који су запослени, наравно, тим и резултати што мање трпе”, каже Вазура.

Генерални директор Партизана открио је и да Партизан ускоро очекује новац за трансфер Петра Шкулетића у московску Локомотиву.

“Имамо договор са Локомотивом да новац од обештећења за Петра Шкулетића буде уплаћен до краја фебруара. Тих четири милиона евра ће лећи на клупски рачун у целости и то је био један од наших услова приликом преговора, јер нам је новац у овом моменту неопходан. Није било лако испословати такав аранжман, међутим, људи из московског клуба су имали разумевања”, истакао је Вазура.

Коментари / 0

Оставите коментар