Данас договор о Савјету министара?

Лидери водећих политичких партија у у БиХ данас би могли постићи договор о формирању Савјета министара БиХ, поручили су предсједници ХДЗ-а БиХ Драган Човић, СДС-а Младен Босић и ПДП-а Младен Иванић.

Босна и Херцеговина 18.02.2015 | 09:10
Данас договор о Савјету министара?

Човић, Босић и Иванић синоћ су више од два сата у згради Предсједништва БиХ разговарали о успостављању власти у БиХ.

Човић је послије састанка рекао новинарима да би данас поподне на састанку лидера странака потписница коалиционог споразума о успостављању власти у БиХ могао бити постигнут договор о фомирању новог Савјета министара БиХ, преноси "Дневни аваз".

"Увјерен сам да ћемо тај састанак завршити на начин да кажемо да смо бар на једном нивоу власти направили договор. Онда слиједе разговори у вези са Федерацијом БиХ", изјавио је Човић.

Он је изразио увјерење да ће приликом расподјеле власти ХДЗ-у БиХ припасти Министарство финансија и трезора, Министарство цивилних послова и Министарство саобраћаја и комуникација.

Босић сматра да не постоји ниједан разлог да у најскорије вријеме не буде формиран нови Савјет министара.

"Не видим да имамо великих размимоилажења о појединим позицијама. Сматрам да су се стекли услови да сједнемо и договоримо ко ће чинити нови сазив Савјета министара", рекао је Босић.

Иванић је оцијенио да су створени услови да се закаже састанак свих потенцијалних партнера.

"Мислим да би било добро да завршимо Савјет министара, а надам се да ће и партнери из ФБиХ успјети издефинисати своје односе на прави начин", каже Иванић.

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић јуче је рекао да ће, највјероватније, данас поподне бити домаћин састанка лидера странака које чине коалицију на нивоу БиХ и ФБиХ.

Предсједник Демократског фронта Жељко Комшић потврдио је синоћ Срни да ће се одазвати овом састанку лидера странака који чине коалицију на нивоу БиХ и ФБиХ.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Гладан

18.02.2015 08:16

Само ви састанците док народ нема ста да једе.СРАМ ДА ВАС БУДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

18.02.2015 09:05

Недјеља избори у Грцкој , понедјељак резултати избора , уторак Ципрас добио мандат за састав владе , сриједа влада састављена , а код нас , 12.10.2014. је просао давно !? Понављам по ко зна који пут на порталу , има нека космицка правда , не бих им био у кози све касе празне , ММФ-а нема , Руса нема , Турака нема , Емирата нема , ЕЦБ нема , WБ нема , а народ(и) гладан(и) !!

Name

Петар

18.02.2015 08:41

Па цекајте људи, прво ваљда треба да се раскине уговор ХДЗ/СНСД (Цовиц-Додик), да би се по истом питању (на исту тему) могао потписати други споразум. Мозе друга страна (СНСД) сада да тузи ХДЗ и трази обестецење за, нпр. "ЗАБИЈАЊЕ НОЗА У ЛЕДЈА". Замислите која би то одстета могла да буде (покусај убиства са предумисљајем, или убиство у покусају). Ако је све то сто смо процитали тацно, онда је Цовиц ДОБИО НАЛОГ да то уради (направи савез са СДС, ПДП, СДА, ДФ), да би се дефинитивно и јавно Додика пустило низ воду. Па ста мислите засто дотицни није био позван на инаугурацију нове Абасадорке САД у БиХ? (Ово је наградно питање).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

18.02.2015 08:49

Док је Човић Додиков бранитељ српских интереса у институцијама БИХ, не пише нам се добро. На овој слици видим два заштитника тих интереса, један Иванић, којег је НАРОД изабрао, и један Човић којег је Милокрад Лакташенко изабрао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

18.02.2015 11:57

Ми смо владу саставили а ви се ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОБОГУ СТЕ

18.02.2015 12:07

АЈТЕ ЉУДИ ВИШЕ ТО ФОРМИРАЈТЕ ПОБОГУ СТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

18.02.2015 13:08

Ко це бити министри?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мојне

18.02.2015 13:41

Формирали они или не плата иде и све бенифиције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

18.02.2015 13:56

Па људи мислите ли ви на ЗЈРМ, најебаћете, да опростите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

18.02.2015 14:40

Ма, кад се мало измакнес и реално погледас и онда јасно видис да је Даyтон неупотребљив за било какву функционалну дрзаву. Уопсте национални концепт дрзаве са висе нација је непорводив у ралном зивоту. Даyтон је био споразум за заустављање рата. Испаде да је зазивио, и нормално да нико не попуста. Засто би? Казу западњаци ето све сто се договорите мозе. Како це се договорити, кад имас пет-сест странака побједника. У РС смо имали једног побједника и апсолутног владара. И гдје смо сад???? Људи немају ста јести, у Федерацији палили кантоне, предсједниство и зрно се ниста није промјенило. Мада, осјети се да постоји некакав страх код политицара у Федерацији. Код нас је тај страх у народу. Побуна једнако издаја. Сад су усвојили закон којим могу превтати по блоговима, вјероватно и прислускују. Јос да укуну интернет и да само мозес отици на 'независне' по вјести и супер. Поанта је да су зестоко показује да је Даyтон неупотребљив. Не вјерујем да било какво уредјење БиХ, наметнутно, мозе увазити ентитете. 20 година назадовања говори само за себе. Миле је пропустио огромну сансу да уздигне РС на други ниво, овако полако а сигурно улазимо у неизвјесност. Осјецам да долази дан кад це само реци, 'Банкротирали смо, крив техеран, запад..'

ОДГОВОРИТЕ