ЛШ: Успаванка у Љвову, Бане јунак Челсија!

Прва два меча осмине финала ЛШ завршена су без победника, ПСЖ и Челси су играли 1:1, а Шахтјор и Бајерн без голова.

Фудбал 18.02.2015 | 08:00
ЛШ: Успаванка у Љвову, Бане јунак Челсија!

Челси је био подређен у Паризу али је акцијом дефанзиваца и голом Ивановића повео десет минута пре полувремена. Кавани је изједначио у десетом минуту наставка, а Тибо Куртоа је спасао Челси пораза.

У леденом Лвову Шахтјор је одолео притиску Бајерна из првих пола сата, после успоставио равнотежу, да би у последњих 25 минута пропустио да искористи искључење Шабија Алонса. Реванши су за две недеље.

Челси је потпуно надиграо у Паризу, тим Жозеа Муриња је само једном шутирао у оквир гола домаћина, али му је то ипак било довољно да поведе десет минута пре краја првог полувремена, а после акције дефанзиваца.

Тери је убацио лопту, Кејхил одиграо спектакуларан пас петом на петерац, где је Бранислав Ивановић скочио и главом савладао Сиригуа за свој седми гол у Лиги шампиона.

Пре и после тог тренутак ПСЖ је контролисао ритам и претио, углавом шутевима главом, али је Тибо Куртоа био сигуран на голу Челсија. Све до 54. минута када Единсон Кавани бежи Кејхилу и центаршут Матуидија убацује у мрежу.

У наставку меча ПСЖ је био још опаснији, ређале су се шансе Ибрахимовића и Каванија, али су Куртоа донели гостима позитиван резултат пред реванш у Лондону.

Много мање узбуђења виђено је у Љвову, Бајерн је кренуо фуриозно и терорисао домаћина у првих 20 минута, Арјен Робен је био незаустављив, али је Томас Милер пропустио две добре шансе.

Шахтјор у наставку неутралише Робена, жестоким стартовима на средини терена изазива нервозу код ривала, те лакше парира Баварцима. 25 минута пре краја добија шансу да први пут после 35 година савлада неки немачки тим јер је Шаби Алонсо добио црвени картон.

Међутим, са Луизом Адријаном у Ботанговом џепу, те "одсеченим" Дагласом Костом, Шахтјор није успео ниједном да запрети Мануелу Нојеру.

Коментари / 0

Оставите коментар