Затвореници у Рапатници пржени лемилицом

На суђењу Екрему Ибрачевићу, Фаруку Смајловићу и Сејдалији Ћовићу за злочине над српским цивилима у Сребренику, свједок Тужилаштва БиХ Јово Ђукић рекао је да су му браћа причала да су у Рапатници пржени лемилицом.

Босна и Херцеговина 17.02.2015 | 14:10
Затвореници у Рапатници пржени лемилицом

Ђукић је данас у Суду БиХ испричао да је у јуну 1992. године, након напада на село Брезје, заробљен и заједно са другим мјештанима одведен у школу у Рапатници.

У овом објекту провео је три дана, након чега је одведен у Тузлу. Тамо је срео два брата од којих је сазнао да су током заточеништва у Рапатници пржени лемилицом.

"Брат се скинуо и видио сам му ожиљке. Пржен је лемилицом по леђима. Пржени су и Драго и Перо, и још један који је био с њима, Станишић. Рекли су да им се то десило у Рапатници", присјетио се свједок.

Ђукић је додао да он током боравка у Рапатници није злостављан, преноси БИРН.

Ђукић је рекао и да су затвореници током боравка у Рапатници одвођени да дају изјаву, те да током писања изјаве није ударан, али да је од другог заточеника чуо да су га тукли.

За мучење и злостављање српских цивила у периоду од јуна до аугуста 1992. године у Мјесној заједници у Рапатници и просторијама фудбалског клуба, Тужилаштво БиХ терети Екрема Ибрачевића, Фарука Смајловића и Сејдалију Ћовића.

Суђење ће бити настављено 3. марта.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

17.02.2015 15:00

Овај који је на суду и сведоци није туцен ал цуо за друге .Њега нису малтретирали ал цуо јесу друге.Оцито страх а суду добро додје да и не буде пресуде.Е моји Срби сто дзаба уцествујете у циркусу кад се и данас бојите.Сто дајете на овај нацин легитимност овим наместаљкама од судјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

17.02.2015 17:08

Овај је изгледа примио паре да прица ста је цуо а није ниста видио,цуди ме како не казе да су им доносили мезу ладно пиво и после кафу и колаца

ОДГОВОРИТЕ