Дубаи: Ана прегазила Лисицки!

Шеста тенисерка света убедљиво решила у своју корист први дуел на турниру у Уједињеним Арапским Емиратима.

Тенис 17.02.2015 | 13:40
Дубаи: Ана прегазила Лисицки!

Ана Ивановић имала је проблема са поломљеним прстом још током Аустралијан Опена, али је са успехом санирала ту повреду. Да се враћа на пут којим жели да иде потврдила је на првом мечу на турниру у Дубаију.

Ана је у другој рунди такмичења убедљиво савладала Сабине Лисицки из Немачке - 6:0, 6:3 и то после сат и пет минута игре.

Ивановићева, четврта фаворткиња за титулу у Дубаију, напросто је "згазила" 28. играчицу света, дозволивши јој да освоји само три гема на свој сервис.

Први сет добила је "са нулом", направивши три брејка, а онда је у наставку играла у истом ритму. Рано одузети сервис противници омогућио јој је да буде растерећенија, а онда је још додала гас и повела са 5:1.

Ивановићева је имала прилику и да убедљивије реши дуел у своју корист, пошто је у седмом гему прокоцкала прву меч лопту, а затим је дозволила себи и луксуз - да изгуби гем на свој сервис. Ипак, то је није скупо коштало, јер је одмах искористила наредну прлику да се реваншира ривалки и добије дуел.

Ана ће у осмини финала играти са Чехињом Каролином Плисковом, која је елиминисала земљакињу Барбору Захвалову Стрицову са 6:4, 6:2.

Плискова, која је 18. играчица света, играле су само једном у каријери, прошле године на УС Опену, и Чехиња је тада славила резултатом 7:5, 6:4.

Ивановићевој је најбољи резултат у каријери у Дубаију четвртфинале. Чак три пута играла је за пласман међу четири најбоље, али ниједном није успела да победи. Елена Дементијева била је боља 2008, Серена Вилијамс 2009, а Каролина Вознијацки пре три године. Прошле сезоне у Дубаију је заустављена у осмини финала, а боља је била прва играчица света - Серена Вилијамс.

Турнир у Дубаију, на којем је Јелена Јанковић окончала наступ у другом колу, игра се за наградни фонд од 2.513.000 долара

Коментари / 0

Оставите коментар