Серија А: ''Клизање'' Јувеа и Роме, Милану ''довољан'' бод!

Фудбалери Милана приказали су још једну катастарофалну партију ове сезоне пошто су у 23. колу Серије А ремизирали са Емполијем на Сан Сиру 1:1. Ништа боља није била ни Рома која је одиграла 0:0 са "дављеником" Пармом на свом терену, док је Јувентус кикснуо и освојио само бод на гостовању Ћезени 2:2. Синиша Михајловић је са Сампдоријом претрпео пораз са 2:1 на гостовању Кјеву.

Фудбал 16.02.2015 | 15:00
Серија А: ''Клизање'' Јувеа и Роме, Милану ''довољан'' бод!

Јуве се оклизнуо тамо где је мало ко очекивао, на гостовању претпоследњој екипи Калча иако је могао до тријумфа са пенала.

Прописно је Ћезена намучила "стару даму" и повела у 17. минуту када је Милан Ђурић казнио нетипичну грешку Андрее Пирла и његово непрецизно додавање, али је шампион већ до краја полувремена направио преокрет.

Најпре је Пол Погба идеално центрирао са леве стране, а Алваро Мората главом проследио лопту у мрежу у 27. минуту, а недуго затим је шпански нападач такође главом спустио лопту у петерац где се најбоље снашао Маркизио и побринуо се за 1:2.

Знала је домаћа екипа да припрети и у наставку, па је изједначила у 70. минуту - стрелац водећег гола Ђурић је главом спустио лопту до Бриенце, а он је из прве са ивице казненог простора спољним делом копачке погодио доњи леви угао и натерао Буфона да други пут капитулира.

Мало је недостајало да Јувентус однесе цео плен, за шта је имао идеалну шансу девет минута пре краја. Фернандо Љоренте је приликом повлачења са Лукинијем изнудио пенал, а Артуро Видал је са беле тачке промашио цео гол и лопту послао поред леве стативе, па је остало 2:2.

У Милану хитно мора нешто да се мења, то је чињеница. Црвено-црни на свом терену били су фаворити на папиру против Емполија, али је слика говорила тотално другачије, па се поставља питање, шта би неке прошле генерације рекле на игру изабраника Пипа Инзагија.

И поред игре која није заслуживала бенефиције, Милан је пет минута пре краја полувремена дошао до вођства после продора Бонавентуре по левој страни, те убачене лопте која пронашла пут до петерца и ноге Матије Дестра који је био бржи од голмана Сепеа, па се учинило да домаћин може да слави и са таквом игром.

Ипак, милански тим је био у тоталном расулу у другом полувремену, а однос шутева 17:7 у корист Емполија довољно говори ко је био агилнији, па се то гостујућем тиму и исплатило у 68. минуту када је Хисај центрирао у 68. минуту са десне стране, а Масимо Макароне, потпуно без сметњи, главом затресао мрежу Дијега Лопеза.

Агонија се наставила седам минута пре краја сусрета када је управо голман Лопез лоше испуцао, па је лопта дошла до Кроћеа који је покушао са 25 метара, те је чувар мреже Милана реаговао рукама ван казненог и добио директан црвени картон, али то није додатно кажњено, тако да је на крају гост отишао са мањим пленом него што је заслужио.

Интер чак 11 година није знао за победу у Бергаму, од септембра 2004. када је на клупи неро-азура такође био Роберто Манћини, на старту свог првог мандата. Сада је италијански стручњак са својим изабраницима успео да прекине агонију миланског тима на гостовањима Аталанти, и то врло убедљиво са 4:1.

Тријумф је најавио Џердан Шаћири из пенала већ у другом минуту, Моралез је у 27. на кратку вратио наду домаћину, да би Гуарин до краја првог полувремена вратио предност гостима прецизном ударцем са дистанце у доњи леви угао.

Почетком другог дела је Аталанта остала са десеторицом, пошто је Беналун добио други жути картон и морао у свлачионицу пре свих, што је Интер знао да искористи и са још два поготка овери победу.

Гуарин је у 63. минуту потврдио да поседује разоран и прецизан ударац, па је са дистанце постигао други гол у Бергаму, да би тачку ставио Родриго Паласио на асистенцију одличног Гуарина.

Здравко Кузмановић је одиграо последњих осам минута за Интер уместо Брозовића, док је Немања Видић преседео на клупу.

Рома је хтела да нападне титулу ове сезоне, али на свом терену није успела да сломи отпор "фењераша" Парме, која је тек другим ремијем у Калчу прекинула серију од пет везаних пораза - 0:0.

Није помогао чети Рудија Гарсије ни повратак Жервиња са Купа афричких нација, ни деби Сејдуа Думбије који је разочарао у првом наступу у дресу "вучице", која је била лишена помоћи капитена Франческа Тотија због лакше повреде.

У тиму домаћина није било ни Миралема Пјанића, па је недостајала маштовитост у везном реду, Адем Љајић се трудио, али није успео да пронађе пут до мреже ривала и у 77. минуту је уступио место на терену младом Леандру Паредесу.

Ни уласци таленотваних Вердеа и Санабрије нису донели ништа ново на Олимпику, голман гостију Миранте је лако излазио на крај са јаловим покушајима, а најбољу шансу Рома је имала у самом финишу када је Думбија закаснио на центаршут са десног крила, а Ешли Кош ударцем главом погодио стативу.

Искусни леви бек је пред сам крај опробао и шут са леве стране, и послао лопту поред гола, као и Верде са супротног крила, па су мреже остале нетакнуте.

Зато су се у Ђенови тресле чак седам пута, а истоимени тим је са 5:2 декласирао Верону, на чијој је клупи седео Бошко Јанковић.

Домаћин је за само два минута аутоголом Агостинија и првим поготком Нијанга дошао до 2:0, прекаљени Лука Тони је у свом стилу главом после корнера преполовио заостатак, да би му се Нијанг на истеку пола сата реванширао и на врло сличан начин још једном послао лопту у мету.

Тони није прихватио да млади француски нападач буде успешнији од њега на овом мечу, те се у 57. минуту други пут уписао у стрелце и смањио на 3:2, али су се Бертолачи и Пероти побринули за "петарду" Ђенове.

Душан Баста се као играч Лација вратио у Удине и одиграо цео меч, а његов бивши клуб, на чијој клупи седи тренерски тандем Андреа Страмаћони-Дејан Станковић, доживео је минималан пораз, пошто је Антонио Кандрева у 23. минуту мајсторски, "паненком" извео пенал. Жељко Бркић је као голман Каљарија једном капитулирао на гостовању Торину у ремију 1:1, који је дефанзивац домаћег тима Никола Максимовић гледао са клупе.

Кјево је после 40 минута водио са 2:0 против Сампдорије, која се касно пробудила. Иско је већ у другом минуту затресао мрежу, да би победу обезбедио Међорини. Тим Синише Михајловића је смањио на 2:1 преко Муријела, али у 91. минуту. Сампдорија не зна за тријумф у последње четири утакмице, па је сада испод европске "црте", иза петопласираног Лација.

Серија А, 23. коло:
Субота:
Сасуоло - Фјорентина 1:3
(Берарди 67 - Салах 30, Бабакар 32, 62)
Палермо - Наполи 3:1 (2:0)
(Лазар 14, Васкез 36, Риђони 65 - Габијадини 82)

Недеља:
Милан - Емполи 1:1 (1:0)
(Дестро 40 - Макароне 68)
Торино - Каљари 1:1 (1:1)
(Ел Кадури 35 - Донса 34)
Ђенова - Верона 5:2 (3:1)
(Агостини 10 а.г, Нијанг 12,30, Бертолачи 65, Пероти 86 - Тони 20, 57)
Аталанта - Интер 1:3 (1:2)
(Моралез 27 - Шаћири 2пен, Гуарин 37,63)
Удинезе - Лацио 0:1 (0:1)
(Кандрева 23 пен)
Рома - Парма 0:0
Кјево - Сампдорија 2:1 (2:0)
(Иско 2, Међорини 39 - Муријел 90+1)
Ћезена - Јувентус 2:2 (1:2)
(Ђурић 17, Бриенца 70 - Мората 27, Маркизио 33)

ТАБЕЛА: Јувентус 54, Рома 47, Наполи 42, Фиорентина 38, Лацио 37, Ђенова 35, Сампдорија 35, Палермо 33, Интер 32, Торино 32, Милан 30, Сасуоло 29, Удинезе 28, Емполи 24, Верона 24, Кјево 24, Аталанта 23, Каљари 20, Ћезена 16, Парма 10.

Коментари / 0

Оставите коментар