Лагумџија на путу око свијета у техничком мандату

Министар спољних послова БиХ Златко Лагумџија максимално је искористио вријеме од општих избора за путовања свијетом, па је у техничком мандату ријетко присуствовао сједницама Савјета министара, али је стигао на разне дестинације од Абу Дабија до Њујорка.

Босна и Херцеговина 16.02.2015 | 14:10
Лагумџија на путу око свијета у техничком мандату

Лагумџија је о трошку државе од октобра до сада 12 пута био на вишедневним путовањима, присуствујући великом броју скупова од којих ће БиХ тешко имати икакве користи и на којима ништа конкретно није договорено.

Знајући да послије изборног краха нема шансе да буде дио власти, Лагумџија је препустио и лидерску позицију у СДП-у и посветио се дипломатији много више него што је то чинио током четворогодишњег мандата.

Прошле седмице је неколико дана боравио у Њујорку на конференцији Генералне скупштине УН о теми "Начини имплементације развојних циљева након 2015. године". Лагумџија је предсједавао и пленарној сесији "Инфраструктурни развој у пост-2015 развојном програму и Партнерство за реализацију одрживих развојних циљева".

Прије Њујорка, Лагумџија је почетком фебруара учествовао на дводневној минхенској безбједносној конференцији, на којој је централна тема био колапс међународног поретка кроз поглед на кризу у Украјини и њене могуће импликације по европску безбједност и на ситуацију на Блиском истоку. Лагумџија је тада учествовао и у панел дискусији о енергетској безбједности и на састанку који је организовала Иницијатива за нуклеарне пријетње. Током боравка у Минхену састао се и са бившим америчким државним секретаром Медлин Олбрајт. Сусрет је овјековјечен фотографијом коју је Лагумџија објавио на друштвеној мрежи "Твитер".

- Увијек ми је задовољство срести се са мојим и пријатељем БиХ Медлин Олбрајт - написао је Лагумџија, иако зна да Олбрајтову због њене улоге у рату пријатељем не сматра цијела БиХ.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

16.02.2015 13:57

Имас пријатеља свака ти цаст,ниси горег устасу могао наци за пријатеља Олбрајт мрзи Србе висе него Павелиц уствари и био је у Павелицевој војсци са фасистима.

ОДГОВОРИТЕ