Бојана представља Србију на Евровизији!

Песма "Цео свет је мој" аутора Владимира Грајића, коју изводи Бојана Стаменов представљаће Србију крајем маја у Бечу на јубиларном, 60. такмичењу за Песму Евроовизије.

Србија 16.02.2015 | 07:41
Бојана представља Србију на Евровизији!

Радио телевизија Србије ове године пружила је шансу младим певачима Алекси Јелићу, Бојани Стаменов и Даници Крстић.

У телевизијском програму 15. фебруара Јелић се такмичио нумером “Води ме”, Стаменов је извела песму “Цео свет је мој” а Крстић је певала о “Сузама за крај”. Аутор све три композиције је Владимир Грајић, аутор “Молитве” са којом је Марија Шерифовић 2007. победила на Песми Евровизије. Текстове за поменуте песме писала је Леонтина Вукомановић.

Победничка песма одабрана је гласовима публике крај малих екрана и жирија у студију РТС-а, који су чинили Иван Илић, Невена Божовић и Горан Станков.

И жири и публика највише поена дали су Бојани Стаменов.

Она се певањем бави од своје седме године. Завршила је чак три одсека у средњој музичкој школи - гитара, лаута и ренесансно певање. Била је финалиста шоу-програма „Ја имам таленат" 2012. године, када је ширу публику освојила својим раскошним гласом и сјајном интерпретацијом. У Србији је често представљају као српску Арету Френклин, стоји на сајту РТС-а.

Такмичење за Песму Евровизије ове године се одржава у Бечу, након што је прошле године тријумфом аустријске представнице Кончите Вурст та земља добила прилику да организује такмичење.

Прво полуфинале у престоници Аустрије одржаће се 19. маја, када наступа и српски представник, друго полуфинале два дана касније, док ће победник 60. песме Евровизије бити изабран у великом финалу 23. маја, пише Б92.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истоцно сарајево

16.02.2015 07:43

Укуси се разликују али мени је пјесма нидје везе

ОДГОВОРИТЕ