Он мири Партизан и Звезду! Може ли?!

Бивши репрезентативац истиче да ће преузимањем функције у КСС учинити све да се односи црно и црвено-белих врате на позиције доброг, старог спортског ривалитета.

Кошарка 15.02.2015 | 14:30
Он мири Партизан и Звезду! Може ли?!

Игор Ракочевић требало би на седници Изборне Скупштине у Нишу да буде именован за новог потпредседника Кошаркашког савеза Србије.

Бивши репрезентативац задовољан је због тога и истиче да се повратком кошаркаша кошарци наставља правим путем.

"Људи чији је домен кошарка требало би да се њом и баве. У овом спорту сам 28 година, имам искуства, логично је да боље могу да одрадим сваки посао у вези са кошарком од неког економисте. Изузетно позитивно јесте ово што се ради у нашем савезу", рекао је за "Курир" Ракочевић.

Он се нада да ће успети да "помири" Црвену звезду и Партизан.

"Волео бих да дође до тога да они немају ништа једни против других. Да се све то врати на позиције доброг, старог спортског ривалитета, а то је, нажалост, баш давно било. Верујем у то да ће односи Звезде и Партизана бити далеко бољи".

Тврди да ће упркос томе што је велики звездаш радити професионално свој посао.

"Ако ми буде указано поверење, могу да кажем да ћу радити максимално непристрасно, с пуно интегритета и великом жељом. На мене неће моћи ништа да утиче. Надам се ни на остале људе са којима будем радио", истакао је Ракочевић.

Он је рекао да не размишља о тренерском послу.

"Нисам се прихватио тога, јер знам колико је то тешка позиција. Одузима превише времена, захтева велики физички и психички напор. Одмарао сам се годину и по дана, па се у правом моменту враћам, као функционер. Тако нешто сам и планирао да радим".

ПОЗИВ У КСС - ПРИВИЛЕГИЈА
"На позив људи из савеза, између осталих и Драгана Ђиласа, предложен сам за место потпредседника. Драгана знам одраније, оставио је одличан утисак на мене, човек обожава кошарку и његова помоћ савезу је немерљива. Предложен сам да заменим Дејана Бодирогу који иде даље. Почаствован сам, импонује ми што сам уопште добио шансу да наставим нешто што је Дејан започео. То је привилегија", навео је Игор Ракочевић.

Коментари / 0

Оставите коментар