Неће бити извоза оружја у Украјину

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да неће бити извоза оружја у Украјину.

Босна и Херцеговина 14.02.2015 | 09:15
Неће бити извоза оружја у Украјину

"Министарство спољне трговине и економских односа БиХ неће дати сагласност за извоз оружја у Украјину. Замјеник министра Ермина Салкичевић-Диздаревић била је на сједници Предсједништва БиХ, тражила је и добила инструкцију", рекао је Иванић за "Глас Српске".

Иванић каже да је са становишта интереса цијеле БиХ било сасвим јасно да би штета изазвана извозом оружја била много већа него корист.

"Сва прича коју је изазвало оружје била је велика лекција институцијама Републике Српске, јавности и свима који су ово покушавали да употребљавају за дневнополитичке сврхе, а највише Борису Тучићу, који је послужио као средство политичких обрачуна и коме то уопште није требало", сматра Иванић.

Говорећи о изјави Предсједништва БиХ о европском путу БиХ, Иванић је навео да очекује да ће та изјава бити усвојена до краја фебруара у парламенту БиХ, након чега ће бити ратификован Споразум о стабилизацији и придруживању БиХ са ЕУ, што је први озбиљнији показатељ да ЕУ има озбиљне намјере са БиХ.

"Ступање на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању БиХ са ЕУ представља јасну политичку поруку да је ЕУ спремна да иде корак даље, а ту је и финансијска подршка након економских реформи за које ће бити задужени предсједници Влада Републике Српске, Федерације БиХ и предсједавајући Савјета министара БиХ", појаснио је Иванић.

Он је рекао да се одмах мора ући у реформу пореза и доприноса, те смањење пореских оптерећења.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лолобриџида

14.02.2015 09:02

А кад сте извозили у палестину, сирију, афганистан све је било ок. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

14.02.2015 09:05

Стета и онису продавали свима који су ратовали а муслимани и хрвати су имали руске пуске преко украине.Они су слали на једну страну људе а на другу наорузање а све уз благослов русије

ОДГОВОРИТЕ
Name

КГБ

14.02.2015 16:13

Не могу да вјерујем, Копањин, пардон, режимски медиј, преноси Иванића у цјелости. Да ли ово Копања лагано припрема нови дрес као што је урадио 2006.?

ОДГОВОРИТЕ