Хапшења још неколико "крупних звјерки"

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је да полиција у овом тренутку завршава неколико великих истрага и да очекује да још неколико "крупних зверки" буде суочено са законом.

Србија 14.02.2015 | 08:13
Хапшења још неколико "крупних звјерки"

Стефановић је "Информеру" рекао да полиција напорно ради на бројним случајевима спорних приватизација и организованог криминала и да очекује скори крај још неких значајних истрага, нагласивши да ће "сви који су крали, варали и пљачкали државу, одговарати".

Министар, међутим, није желео да наведе имена оних против којих се истрага води, рекавши да ће се о тим случајевима говорити када доказа буду предати тужилаштву.

Када је реч о истрази покушаја атентата на Милана Бека, Стефановић је рекао да је можда погрешио јер је у јавност излазио с првим оперативним информацијама, али да је касније деловало да истрага иде у погрешном правцу, због чега је за начелника криминалистичке полиције поставио Драгана Кецмана, као професионалца.

Стефановић каже и да о случају "Беко" више неће да говори, све док осумњичени не буде ухапшен.

Упитан зашто је на почетку мандата сменио пет генерала док је Милорад Вељовић остао, Стефановић је одговорио да су смењени људи "за које су постојале сумње да су сарађивали с криминалцима или који нису имали задовољавајуће резултате у раду".

"Конкретно за Вељовића, нико ме није обавестио да је урадио нешто незаконито нити да се против њега води нека истрага... Кажем вам, немам ниједан једини доказ да је он урадио било шта незаконито. Ако ме питате да ли је Вељовић заштићен, рећи ћу вам да није. Нико није заштићен, па ни ја", нагласио је Стефановић.

Министар је најавио и да ће до пролећа, чим се донесе закон, бити проверено порекло имовине полицајаца и то свих, од директора па наниже.

"Проверићемо шта су имали на почетку каријере, а шта имају сада. Знате, немогуће је да неко од једне плате заради пет станова и луксузне аутомобиле", истакао је Стефановић, напомињући, ипак, да у МУП-у махом раде поштени и савесни људи.

Он је рекао и да данас има мање штићених личности него раније и да је обезбеђење повучено у 15 случајева за које је закључено да нема опасности, што представља драстичну уштеду, као и да је промењена досадашња пракса да САЈ и ПТЈ обезбеђују неке људе.

Позан да прокоментарише своје критике упућене СПС-у, Стефановић је одговорио да је сматрао да није фер да законе које Влада на седницама усвоји једногласно после у јавности не подржавају сви министри.

"И да се разумемо, то није одбрана Вучића, него политике Владе", закључио је Стефановић за "Информер".

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мали Дјокица

14.02.2015 07:18

Надамо се да је досао ред на тајкуне који су приватизовали НАВИП И ФИДЕЛИНКУ, а којима су наси врхунски политицари ПОКЛОНИЛИ (БЕЗ ТЕНДЕРА) РУДНИК ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ. А кад се реорганизује СИПА доцице ред и на насе политицаре "ПОКЛОНОДАВЦЕ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

14.02.2015 07:43

Најјаца постапалица је "Ако ме питате" ... Дај цовјеце резултате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

14.02.2015 09:11

Мозда негде и погресе, али актуелна власт у Србији доказује и показује да има храбрости да се ухвати у костац са једним од највецих зала насих простора КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ. И зато им треба дати пуну подрску, па и медиску. А ови сто их критикују само показују да су на страни криминала. Кад це се код нас у Републици Српској десити да ухапсе неку "крупну рибу". НИКАД, А МОЗДА НИ ТАД.

ОДГОВОРИТЕ