Марко Шћеповић тражи нови клуб!

Нови тренер шпанског клуба потврдио да се ради на проналажењу ангажмана за српског нападача који је дошао пре шест месеци као позајмљен играч Олимпијакоса.

Фудбал 14.02.2015 | 13:40
Марко Шћеповић тражи нови клуб!

После само шест месеци изгледа да је дошао крај аванатури Марка Шћеповића у Мајорки. Србин је на излазним вратима клуба са једног од најлепших острва Медитерана. Нови тренер Мајорке је потврдио да се ради на Шћеповићевом трансферу.
„Причао сам са Шћеповићем. Тражи се клуб за њега и за излаз из ове ситуације. Али ако се то не3 деси, остаће у Мајорки и неће имати ни бољи, ни лошији тертамн од осталих играча. већ сам му рекао шта очекујем од њега и какве су му шансе“, истакао је Мигел Солер, који је пре неколико дана промовисан у новог тренера Мајорке.

Марко Шћеповић је летос дошао у Мајорку као позајмљен играч Олимпијакоса и велико појачање. Клуб са Балеара је тада доживео велике промене, пошто је газда клуба постао њихов бивши голман Израелац Дуду Ауате. Његова прва одлука по преузимању клуба је била да смени са тренерске функције Мигела Солера који је на њу постављен тек месец дана раније и доведе Валерија Карпина. Локални медији су тада открили да ће се Ауате током газдовања у клубу ослањати на помоћ пријатеља Фалија Рамаданија који има незваничну функцију „саветника“. Иначе, Рамадани већ три године поседује кућу на Мајорки и чест је гост овог прелепог острва.

Под утицајем саветника, Ауате се прошлог лета одлучио за довођење Марка Шћеповића, Николе Гулана и Филипа Марковића, клијената Рамаданијеве агенције ЛИАН Спортс. Шћеповић се најбоље показао од српског трилинга пошто је на 14 првенствених мечева постигао шест голова и постао је први стрелац екипе. Мајорки није ишло на почетку јер је у уводних седам кола освојила само два бода, али је тада кренула серија одличних резултата углавном захваљујући Шћеповићевим головима.

Ипак, средином децембра је дошло до проблема на реалцији Карпин - Шћеповић због чега је руски стручњак казнио српског нападача који од тада није био у конкуренцији за тим Мајорке. Уследила је серија лоших резултат и Карпин је смењен, а на његово место је доведен Мигел Солер, иначе играчка легенда клуба.

Ипак, ни доласком Солера се није променио Шћеповићев статус и донета је одлука да се у интересу обе стране пронађе нови клуб за српског нападача. С обзиром да је Шћеповић у Мајорки тренутно као позајмљен играч Олимпијакоса, прво мора бити раскинут уговор о позајмици да би он могао да нађе нови клуб. Најреалнија је варијанта да га Олимпијакос негде опет позајми, с обзиром да Грци не рачунају на њега. Пошто је током сезоне играо само за један клуб, Шћеповић формално нема препреке да промени средину.

Али, проблем је чињеница да је је прелазни рок завршен у већини озбиљних фудбалских лига у Европи. У игри остају Русија и Украјина где пијаца траје још две недеље, као и мање атрактивне средине попут Румуније, Пољске или Казахстана. Прелазни рок траје и у Кини и Катару, али је мало вероватно да Шћеповић размишља у том правцу, тако да би ускоро могли да га видимо у неком руском клубу.

Коментари / 0

Оставите коментар