Гагић: Звезда ме хтјела, али не и ја њу!

Кошаркаш први пут после одласка из Партизана јавно проговорио који је прави разлог због којег је донео ту одлуку. Црно-беле неће тужити, иако не крије да га је много погодило то што су га назвали издајником.

Кошарка 13.02.2015 | 19:40
Гагић: Звезда ме хтјела, али не и ја њу!

Ђорђе Гагић изненада је напустио Партизан почетком фебруара. Без икакве помпе поднео је захтев за раскид уговора са црно-белима и обавестио их да одлази.

Партизан је након тога у саопштењу навео да је Гагић издао клуб, а тренер Душко Вујошевић саопштио је да су са њим преговарали Металац и Црвене звезда, иако је дојучерашњи центар црно-белих одлучио да настави каријеру у Турској.

"Тачно је да ме је Звезда желела у прелазном року. Финансијски, понуда је била одлична, али о њој ни у једном тренутку нисам размишљао. Одбио сам је без да сам питао Душка Вујошевића или било кога другог. Не бих то никада урадио, на првом месту због себе, а онда и због саиграча. желео сам да оставим дубљи траг у Партизану, али ето...", изјавио је за "Блиц" Гагић.

Ђорђе Гагић потврдио је да разлог одласка из Партизана нису биле финансије, већ је такав потез повукао јер је био незадовољан статусом у тиму.

"Једини разлог због кога сам донео овакву одлуку јесте моје незадовољство улогом у тиму, никако новац. Сматрам да сам заслужио већу минутажу, да нисам играч за клупу. Играо сам за репрезентацију на Европском првенству, сачекао сам да оду странци који су играли на мојој позицији... Зато сам и остао ове сезоне како бих коначно добио шансу и већу улогу. И опет ништа. Како ње није било, морао сам срећу да потражим на другом месту", објаснио је Гагић.

Он је објаснио да је свој посао максимално професионално одрађивао до последњег тренинга.

"Сви који ме нападају то знају. Због Партизана и лојалности сам прошлог лета ризиковао све. Од репрезентативца сам постао 'маргиналац' са малом минутажном. После финала плеј-офа сам имао сјајне понуде, али сам их одбио, иако сам и тада био присутан када се у Пиониру искључивала струја и када се знало да улазимо у неизвесност. Уместо извињења добио сам етикету издајника. Опраштањем дугова Партизану показао сам свој однос према клубу не желећи да отежавам ситуацију. нећу их тужити", објаснио је Гагић.

Он је додао да га је посебно погодило то што га је Партизан у саопштењу назвао издајником.

"Наравно да ме је то погодило. Залепљена ми је етикета издајице, а гинуо сам за Партизан. Осећао сам се јако лоше. И не само то, свашта се писало о мени... Прочитао сам негде да сам почетком године одбио да играм против Будућности, да сам већ тада дигао руке, а права истина је да ми је зглоб био отечен и да није било шансе да истрчим на терен. Чувам у телефону и фотографију отеченог зглоба... Ја сам први играч који је назван издајником само зато што је одлучио да оде из клуба, иако нисам имао ниједну понуду приликом захтева за раскид уговора. У сваком случају, такво саопштење не приличи Партизану. Шокиран сам, јер сам имао законско право да тражим оно што ми припада. Не паре, већ раскид уговора", навео је Гагић и додао да и атмосфера у Партизану више није била иста, јер нису сви имали једнак третман, али да ником ништа не замера, да са свима остаје у добрим односима и да свима, као и клубу жели све најбоље.

Коментари / 0

Оставите коментар