Бетонским зидом против поплава

На главном ободном каналу у Великој Обарској радници предузећа "Бијељина пут" граде заштитни бетонски зид, у дужини од око 250 метара, који ће штитити велики дио овог семберског села од будућих високих вода канала Дашница, рекао је Срни портпарол овог предузећа Немања Тољ.

Република Српска 13.02.2015 | 09:55
Бетонским зидом против поплава

"На главном ободном каналу, који је на три мјеста остао нижи градимо зид са лијеве стране и постављамо га на одређену висину", рекао је Тољ.

Он је додао да је ријеч о о изградњи заштитног бетонског зида, који ће спријечити преливање воде из канала и плављење сеоских имања.

"На овом локалитету градиће се и дио насипа у дужини од 80 метара", каже Тољ.

Радове, процијењене на 130.000 КМ, финансира Јавна установа "Воде Српске". Радови на овом објекту могли би бити завршени за два мјесеца, уколико временски услови буду повољни.

Радници "Бијељина пута" ангажовани су тренутно, у оквиру санације савског насипа на Рачи, и на изградњи и појачавању старог зида који се надвисује за 30 центиметара.

"Дио зида од на овом насипу дужине је око 400 метара", рекао је Тољ.

Он каже да је вриједност радова на зиду на Рачи 100.000 КМ.

"Радимо и пројекат који је започет на 2013. године на пумпној станици Тополовац у Црњелову на Сави - изградњу нове пумпне станице што би требало да завршимо до половине ове године", рекао је Тољ.

Он је додао да се сва три посла, која су сада у фази релизације, раде у оквиру пројекта изградње водних објеката које финасирају "Воде Српске".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Опозиција

13.02.2015 09:00

Ста Вам говоре ове цифре ? 100 000, 250 000 ... Па зар су то озбиљни радови или само поцетак кампање која никад није ни престала. Па то мозе иоле "озбиљан" политицар исфинансирати сам од своје плате. Узас, какво понизавање народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

13.02.2015 17:45

ПА ЉУДИ ИМАЛИ ИСТА ДОБРО ДА ДОДИК РАДИ ИЛИ ЈЕ НАРОД ЛУД КАД МУ ДАЈЕ ПОВЈЕРЕЊЕ 10 ГОДИНА ИЛИ НЕ ВИДИ БОЉУ СОЛУЦИЈУ?

ОДГОВОРИТЕ