Ниш: Пијан љекар хтио да оперише

Гинеколог нишког Клиничког центра дошао је на посао у припитом стању, инсистирао да обави операцију, а потом се потукао са обезбеђењем.

Србија 12.02.2015 | 19:43
Ниш: Пијан љекар хтио да оперише

Како преносе Јужне вести лекар Б.Т. је у крви имао 2,09 промила алкохола, што је и потврдио директор нишког Клиничког центра Зоран Радовановић.

Према његовим речима, гинеколог је одбијао да напусти болницу иако га је обезбеђење упозоравало да не би требало да у алкохолисаном стању да буде на радном месту.

“Поступајући по законској процедури, затражили су од њега да се подвргне алко-тесту којим је утврђено да лекар у крви има 2,09 промила алкохола у крви. После тога радници Службе обезбеђења замолили су га да напусти клинику, али он их је физички напао и изазвао тучу, због чега је позвана и полиција“, наводи Радовановић.

Док су сви чекали полицију доктор Тодоровић је хтео пацијенткињи да уради киретажу. Радовановић каже да је чак и ушао у ординацију, али да га је дежурна сестра спречила да започне интервенцију, а успротивила се и пацијенткиња.

“Како нам је речено, лекар је и са њима двема покушао да се физички обрачуна. Чак је у једном тренутку, изјавили су присутни, доктор Тодоровић покушао да на силу одвуче пацијенткињу у своју лекарску собу, али је стигла полиција и спречила га у намери“, каже Радовановић.

Колегијум Клиничког центра одлучио је да суспендује Тодоровића и привремено га удаљи с посла, а формирана је и комисија која ће започети дисциплински поступак.

О овом инциденту је Радовановић, како каже, лично обавестио министра здравља Златибора Лончара, а нишка полиција, како нам је потврђено, поднела је кривичну пријаву против лекара због нарушавања јавног реда и мира.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

12.02.2015 19:15

Десило се човеку - вероватно му је ово било први пут да "весео" дође на посао?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сестра

12.02.2015 21:29

Ниста цудноо у дому здрвља ради доктор породицне медицине лезао на психијатрији у висе наврата ноцио у притвору покрао цетристо кубика дрзавне суме направио низ превара и фалсификовања докумената издао за новац увјерења да су људи умрли природном снрцу а људи погинули на ратисту код борацке се воде као настдали војници а у пио другације Др Перо Радиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

13.02.2015 20:59

Ста мислите у Бијељини ста раде ,ти хирурзи пију ксо смукови

ОДГОВОРИТЕ