У Африци важе, изгледа, друга фудбалска правила?!

Вака-вака, време је за Африку - у идеалних 11 Купа нација уврштено 12 играча?! На Црном континенту очигледно важе другачија правила!

Фудбал 13.02.2015 | 08:00
У Африци важе, изгледа, друга фудбалска правила?!

После сваког великог турнира следи и избор играча који су га обележили. Тако је и Афричка фудбалска конфедерација одабрала најбоље фудбалере са терена Екваторијалне Гвинеје. Наравно, у идеалну екипу сваког првенства требало би да буде уврштено 11 играча.

Африканци су ове зиме показали да и даље имају доста проблема са организацијом, пошто су од очајних судијских грешака, преко нереда на трибинама, сада направили нови бисер. У тим од најбољих 11, они су уврстили 12 играча.

Да ли је проблем био у томе што не могу да се одлуче за једног голмана, или у томе што су људи који су задужени за прављење ове листе прескочили први разред, не знамо.

Ласкава признања су добили: Силван Гбоуо, Роберт Кидијаба (голмани); Серж Орије, Харисон Афул, Коло Туре (одбрана), Андре Ајев, Јаја Туре, Алан Градел, Јаник Боласи, Жервињо (везни ред); Кристијан Ацу, Вилфрид Бони (напад).

Прво што упада у око су два голмана, друго је Жервињо који је постављен на позицију крилног бека (а он дефанзивна својства нема), док је Кристијан Ацу уместо на крило стављен у сам шпиц напада са Вилфридом Бонијем.

Људи из Екваторијалне Гвинеје су показали велику жељу тиме што су у кратком року преузели организацију од Марока, али чини се да је требало мало боље да размисле пре него што су се упустили у ову неуспешну авантуру.

Коментари / 0

Оставите коментар