Трка за директора РТС-а

Име новог генералног директора РТС-а биће познато најкасније почетком маја, када буде окончан конкурс који ће сутра бити објављен.До објављивања конкурса мало је оних који су спремни да потврде да ће се на конкурс пријавити. Као потенцијални кандидати спомињу се и Милорад Вучелић, новинар Бојана Лекић, редитељ Станко Црнобрња, први власник ТВ „Метрополис“ Миољуб Крсмановић, Горан Караџић из РЕМ, некадашњи уредник Трећег канала Драган Караџић...

Србија 12.02.2015 | 09:55
Трка за директора РТС-а

Вучелић, који је РТС већ водио деведесетих година, јуче није одговарао на позиве.

Некада прва жена на челу информативе РТС Бојана Лекић негира да се у Таковској 10 распитивала о условима конкурса.

- Не верујем да ћу их звати. О свему треба да се размисли, али до овог тренутка нисам имала такве планове, јер ми у позицији РТС нису неке ствари јасне. Нити је јавни сервис, нити је државна телевизија. Морала бих да имам јасан план, а не могу да га имам у нејасној ситуацији - каже Лекићева за „Блиц“.

Још је загонетнији председник Савета РЕМ Горан Караџић који не види због чега би јавност требало да зна ко се пријавио пре окончања конкурса.

- То је лична и породична одлука, јер то је посао који не подразумева осмочасовно радно време па самим тим утиче и на породицу - каже Караџић.

И Црнобрња каже да ће више моћи да прича када буде видео конкурс, али каже да су га чак и из РТС питали да ли би конкурисао.
- Наравно да ћете да размислите о томе када вас толико паметних људи зове и пита вас исто - каже он.

Миољуб Крсмановић је најотворенији, признаје да ће конкурисати па чак открива и детаље плана који има за наредних 10 година, а који се заснива на јавно-приватном партнерству.

- Држава улаже ресурсе, а приватници новац и идеје. Идеја ми је да не отпуштам људе са РТС, већ да их упослим и да им повећам плате - каже Крсмановић.

Конкурс ће бити отворен 30 дана. У наредних седам дана комисија ће отворити све пријаве, а потом има још 45 дана да изабере директора РТС међу кандидатима који задовољавају услове попут 10-годишњег искуства на руководећим позицијама, поседовања факултетске дипломе и да су „из реда угледних стручњака из области које су од значаја за обављање послова установе Јавног медијског сервиса“.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Б.Лука 12.02.2015

12.02.2015 10:21

Бојана Лекић би била најбоља директор-ица жена легенда има мој глас

ОДГОВОРИТЕ