СДС не иде на РТРС

Клуб посланика Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске одбио се одазвати позиву РТРС да вечерас има представника у емисији "Круг".

Република Српска 11.02.2015 | 23:00
СДС не иде на РТРС

Као разлог наводе да РТРС не поштује ни Закон о РТРС, као ни Народну скупштину Републике Српске, јер није доставио план и програм рада РТРС за 2014-у. као и о извјештај о раду за 2013. годину, па је тако и изостала расправа у НСРС.

"Оваквим односом према НСРС јасно демонстрирате да за Вас ништа не значе закони и највиши законодавни орган РС, чије представнике позивате у емисију како би створили лажни привид о објективности", каже се у одговору РТРС-у.

Даље се наводи да су супротно свим демократским и професионалним нормама преузели улогу да подржавају и чувају интересе једне групице на власти и тако су под ноге ставили све професионалне и етичке стандарде.

"Клуб посланика СДС у НСРС не жели, нити има намјеру, да се мијеша у Вашу уређивачку политику, али Вас позивамо да испуњавате законске обавезе и поштујете професионалне и демократске норме како би постали истински јавни сервис свих грађана РС, каже се у одговору, који је потписао замјеник предсједника Клуба посланика СДС Миладин Станић.

Саопстење Српске Демократске Странке

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

Милос

11.02.2015 14:32

Логицно.Додик и СНСД вец двије године не иду на БН ТВ.Дакле,ту праксу је увео СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

11.02.2015 14:34

Стварно се РТРС брука....Неко веце кукају и осудјују како није добро да нека странка не долази на неку телевизију,а вец двије године по некој другој Додик писа и насрце.Ето сада се све враца!Тразили сте,гледајте!Оно сто сте сијали,сада зањите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

11.02.2015 14:38

Аууу види РТРС сто се праве фини.Прицацемо ми са вама одозго.Има за вас РАК рана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоги

11.02.2015 14:39

Позивају опозицију у емисије а у информативним емисијама само најљепсе о власти без трунке критицког новинарства. Не преносе ни потпуна саопстења опозиције или га пренесу у дијеловима које њима одговара.И онда се правдају како су објективни. И слијеп види да јавни сервис фаворизује власт. И вецерас це се гарант правдати како су професионални јер позивају а ови неце да ддодју, али це прецутати како извјеставају у свим осталим емисијама. Све је јасно као дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

назалост

11.02.2015 14:40

Та групица на власти је вецински изабрана од нас самих,тако да им се мозе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеван

11.02.2015 14:41

...или мислис купљена са 4 посланика!?

Name

сос

11.02.2015 15:54

Назалост....

Name

Марко

11.02.2015 14:43

Грци су најпаметнији немају јавни сервис нити га плацају. Ово је смијурија од сервиса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

074

11.02.2015 15:29

Како вас није срамота да се називате јавни сервис као примјер наводим синоц РТРС објављује плате Ивањица па Босица а ја вас питам је су ли мање Спирицеве или Мајкицке и да се разумијемо да ја не подрзавам плату ни једних ни других Циста срамота.

Name

Милан

11.02.2015 17:25

СНСД ТВ

Name

xxx

13.02.2015 20:00

Господо драга,ако се не друзите са СНСД-ом,никада нецете сазнати тајну производјне,продаје и препродаје ПАПАКА и о увозу(на велико и мало) неких ДРЕКАВАЦА.Колико је познато то би трбало да нас извуче из кризе.

Name

Софија

11.02.2015 14:48

Е моји Срби знатели куд гоните сви скупа

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоx

11.02.2015 14:49

Ко је гледао бају неку веце све му је јасно и гост и водитељ а месарски занат има

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин

11.02.2015 14:50

Кад их год СДС одбије они пустају прилоге како су професионално извјеставали у предизборној ноци, о поплавама, о анкетама гледаности. Нема то везе с везом. Неце да долазе јер су годинама неравноправно заступљени у извјеставању. И не треба да долазе,паметно.Нека прво избаце навијацке вијести о власти и направе мјеста за све равноправно.То је ваљда улога јавног сервиса а не ово сад сто се упињу само како да сто боље направе вијести а да је у прилог владајуцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дудук

11.02.2015 14:59

У овој РС ИМА ПРЕВИСЕ ЛУДАКА! ИЗБОРИ СТО ПРИЈЕ А ОВЕ ИЗ СНСД И СДС ОТЈЕРАТИ ДО ДЈСВОЛА. КАКО СТВАРИ СТОЈЕ ОД РС НЕЦЕ БИТИ НИСТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо

11.02.2015 15:06

Како је тим новинарима тамо који би мозда и несто другације рекли могу само да замислим.Раде на јавном сервису а оцито су ограницени су у извјеставању јер се то приммјети.Нема ту професионализма онако како би требало да буде.Цаст изузецима ако постоје

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

11.02.2015 15:09

А шта сутра кад Савез за Промене буде позиција?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

12.02.2015 21:15

Списаце се они једни са другима немој да бригасс

Name

над

11.02.2015 15:13

Подрзавам!!!Толико проблема у дрзави од незапослености,неимавстине,одлива становниства,криминалне приватизације једног сивила у земљи.Мислим да је та медијска куца у многоме доприњела оваквој ситуацији у Српској!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТВ ТАКСА

11.02.2015 15:15

хттп://www.бањалукафорум.цом/виеwтопиц.пхп?ф=29&т=57713&старт=200

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

11.02.2015 15:39

ТВ ПРЕТПЛАТА Ово би требало бити објашњење и упутство за све у Републици Српској: По Закону о радиодифузији, претплату за РТРС плаћа онај ко је пријавио пријемник (небитно да ли гледаш РТРС или не и небитно за шта користиш пријемник - можда за гледање филмова преко ДВД-а док је повезан са рачунаром?). По истом Закону о радиодифузији, РТРС изричито нема уставна права и самим Законом о радиодифузији нема законска права да ти улази у стан и проверава да ли имаш пријемник или не. Према Закону о информисању, јавни севис (РТРС) је дужан да презентује тачне и истините информације. РТРС је слагао да свако мора да плаћа претплату чиме је починио прекршај против овог закона, а према Закону о кривичном поступку запослени у РТРС-у су починили кривично дело обмане. Претплату мора да плаћа само онај ко је пријавио пријемник. Према Закону о облигационим односима, не може се потраживати било каква наплата сем ако су обе уговорне стране сагласне. Дакле не може се потраживати наплата од оног ко није пристао на уговор. Кривично је дело запослених у РТРС-у потраживати новац од оног ко није пристао на уговор или од оног ко није пријавио пријемник. Према Закону о заштити података о личности, нико нема права да дели ваше личне податке другима сем у случају ваше личне сагласности. Заједничком уплатницом Телекома Српске и РТРС-а, Телеком Српске је прекршио овај закон, а радници Телекома Српске су починили кривично дело приказивањем ваших личних података РТРС-у, као нпр ваша адреса становања где вам је и упућен рачун. Према Закону о кривичном поступку, онај ко пристаје на кривично дело сматра се саучесником у кривичној радњи. Плаћајући рачун за телефон и "претплату" финансираш онога ко врши кривично дело над трећим лицима (у овом случају сви остали који плаћају рачун за телефонске услуге и РТРС "претплату", а без уговора или пријемника). Пошто су запослени у Телеком Српске починили кривично дело одавања личних података и запослени у РТРС-у су починили кривично дело принудне наплате, застрашивања и лагања над трећим лицима јер хиљаде људи је принудно платило и плаћа "претплату" и то без пријављивања пријемника и без потписивања уговора. Свако ко је финансирао Телеком Српске и РТРС својим "рачуном за телефон" је саучесник у злочину принудне наплате и одавања личих података о другима, сем ако је жртва истог рачуна за телефон у којем случају треба да тужи Телеком Српске и РТРС судским органима Републике Српске.

Name

браиндамагед

11.02.2015 15:16

Засто ова мртвокура и апатицна опозиција себи дозвољава оволико понизење и засто присуствује сједницама Народне Скупстине ције преносе ова ТВ Бастиља позната и као РТРС резира како хоце и у програм узиво пуста само владајуце посланике, цланове Владе, а када би опозиција требала несто реци одједном се по правилу појављује нека програмска сема. Људи да ли сте ви нормални и имате ли какве слузбе које то прате, ја као аматер сам то примјетио на свим сједницама од како је нови сазив? Мислите ли да се васе дискусије преносе и на једном медију осим мозда на сајту БН-а, да ли ви мислите да мозете своје идеје икоме на такав нацин приблизити, да ли знате да су те дискусије колико год аргументоване и конструктивне биле бацене у вјетар ако нису презентоване јавности? Питам се ста ли ви радите и да ли мислите да требате несто по том питању цинити и да ли знате да имате сада вецу одговорност него у прослом сазиву, сједнице скупстине треба бојкотовати док се не уведе цјелокупни пренос, ако није могуце цјелокупан на ТВ-у, онда барем веци дио, а на радију обавезно мора бити цјелокупан пренос и од тога захтјева не треба одустајати, а ако ови кмери то буду игнорисали онда треба организовати и мирне протесте до испуњења циља, то сте дузни према својим гласацима којих је било око 300.000 и који плацају претплату и финансирају ту накараду од Јавног сервиса, не плацају га само цланови СНСД-а па да преносе само кад они дискутују. Поред тога цјелокупни преноси це смањити могуцности фризирања извјестаја са скупстине по информативним емисијама и натерати те уцјењене и испрепадане новинаре РТРС из гвозденог загрљаја СНСД-ове пропагандне масинерије да нацине прве кораке ка објективности, а једном кад се крене ка објективности обрнут смјер је без теске присиле мало вјероватно могуц. Старији пратиоци политицке сцене РС могу се сјетити да је исти овај СНСД приликом обарања Владе Пере Букејловица први корак направио бас са захтјевима за директним преносима скупстине, да се и након тога уредјивацка политика РТРС-а под притиском јавности и таласом енергије промјена мјењала у складу саа стремљењима тадасње вецине. Не вриједјајте нам достојанство висе, дузни сте нам обезбиједити објективност јавног сервиса, а не давати им оправдања и покрица за овај гебелсовски поход на уси и умове градјана које терорису измисљеним политицким темама, разним подметањима којекаквих замисљених непријатеља и страхова у овај напацени народ! Не урадите ли то у најкрацем могуцем року не оцекујте висе да це те икада добити и приблизно оволику подрску, јер цете стварно показати да сте тески опортунисти и неспосбњаковици. На крају позивам све посјетиоце сајта да погледају данас скупстину у 17х, када буде обрацање МД и колико це јос пренос трајати после његовог обрацабња и да се увјере и сами у ово сто сам се ја вец увјерио, јер то није слуцајност него врло добро испланирана кампања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милован

11.02.2015 15:16

Ниста смјесније него кад они поведу прицу о професионализму и објективности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невен

11.02.2015 15:19

Ја гледам и једне и друге.И БН и РТРС.Мало БН натезе за опозицију,али они тамо претјерују стварно.Неда се висе гледати то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

11.02.2015 15:33

БН ТВ је приватна телевизија и има право да заступа ције хоце интересе, ако треба да дизу у небеса ИСИЛ, али РТРС је јавни сервис свих градјана и оних који гласају за СНСД и свих других. РТВ претплату плацају сви и зато не смију да се сврставају на страну једне групе градјана. И АТВ је телевизија наклоњена владајуцој групацији па нико не спори, зато сто је приватна телевизија.

Name

БН најбољи

11.02.2015 15:24

БН је приватни комерцијални медиј и опет је професионалнији у многим стварима него сервис којег плацамо.Људи који су заслијепљени сервисом се цуде кад је опозиција на некој другој тв па им се зато цини да БН фаворизује опозицију. Има Додика и на БН-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен предлог:

11.02.2015 15:27

Мислим да БН ТВ има доста опоциције,али има и СНСД-а и њихових активности за разлику од РТРС-а гдје је једина вијест ста ради и ста је рекао Милорад Додик.Мој предлог је да се договоре следеце: Колико буде СДС-а на РТРС-уу да толико буде и СНСД-а на БН ТВ. (иако сматрам да објективност јавног сервиса мора бити веца него једног комерцијалног медија) Ако ово не урадите,десице се опсти хаос који је својевремено Додик отворио игнорисањем појединих медија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

11.02.2015 16:18

Апсолутно правилна одлука, они су терминолоски јавни сервис, у свему осталом, укључујући да преферирају, скандалозно само резим,нису, гледајући и оне водитеље, уреднике,на назови јавном сервису, па и у оној фамозној емисији са бајом, има се осјећај да им јадама није пријатно, да би побјегли са телевизије,страшно,уосталом и игноранцијом треба да им дамо до знања да су јадни и чемерни, само нису јавни сервис...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

11.02.2015 17:06

Е моји срби ..јос ви нисте гладни...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

11.02.2015 18:00

Да ли је из затвора изасао Милановиц, бивси директор РТС у Слобином резиму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ССД. СЈЕДИЊЕЊЕ СРПСКЕ ДРЗАВЕ В.СРБИЈА

11.02.2015 18:35

РТРС ЈЕ СЕРВИС САМО ЈЕДНОГ ЦОВЕКА И ЈЕДНЕ СТРАНКЕ СНСД-а ЗАТО ГА СВИ ПОСТЕНИ ПОЛИТИЦАРИ БОЈКОТУЈУ. РЕДИ САМО ПО НАРЕДЈЕЊУ МИЛОРАДА ДОДИКА ЗАТО СТО ЈЕ ПРИВАТНО ВЛАСНИСТВО МИЛОРАДА ДОДИКА И РЕПУБЛИКА СЈЕВЕРНА И СЕРВИС КОЈИ РАДИ САМО ЗА МИЛОРАДА КИМ ЈОНГА. ТО ЈЕ ТА ПРИВАТЗАЦИЈА О КОЈОЈ МИЛОРАД ГОВОРИ ДЕВЕТ ГОДИНА ЗНАЦИ РЕПУБЛИКА СЈЕВЕРНА И СЈЕВЕРНИ СЕРВИС РТРС-а ПОЗДРАВ ПРИВАТВИЗОВАНИМ ДАЈТЕ МАЛО И НАРОДУ НЕМОЈТЕ ТАКО БИТИ НАИВНИ КАО У ПРЕНОСЕЊУ НАДЛЕЗНОСТИ НА НИВО ВЛАСТИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

беч

11.02.2015 19:15

У овом случају у рс-у сдс мора да слуша ови су победници па кад они победе онда ће ови други морати слушати,ако се то и кад деси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цмиља

11.02.2015 19:15

зна баја ста ради,СДС не треда копират СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

предлог

11.02.2015 19:54

Укините све политичке емисије и појављивање свих политичара на било којој ТВ у Републици Српској у наредних мјесец дана, да се народу врати воља за животом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

11.02.2015 21:04

Ако не желе на РТРС не морају ни ићи, њихово право.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

11.02.2015 21:38

Колико ми је познато РТРС је приватно власниство Милорада Додика а БН је опозициона ТВ . И вријеме је било да се подијеле .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

11.02.2015 23:24

Пуна подршка одлуци СДС-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

12.02.2015 16:25

Само јефтина копија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

13.02.2015 06:33

Драги "зоx" на месара и личи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈБ

13.02.2015 07:40

Треба укинути јавне сервисе, па нека свака странка плаћа свој медиј из свог џепа, а не из џепа грађана!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

13.02.2015 10:29

КАКАВ ЈАВНИ СЕРВИС ТО ЈЕ ДОДИКОВ СЕРВИС ПА ВИДИТЕ ДА ОНИ ПРЕНОСЕ УТАКМИЦЕ ИГОКЕЈЕ. А НЕ ПРЕНОСЕ НАРОДНУ СКУПСТИНУ ИЛИ САМО ДИЈЕЛОВЕ ГДЈЕ ГОВОРЕ ИЗ СНСДа. ТО ЈЕ БРУКА ЈОС ТРЕБАЈУ ПОЦИЊАТИ ПРОГРАМ СА ДОБАР ДАН ДРУЗЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ, А И ТО ЦЕ ВРЛО БРЗО. А НЕ ДУГО ГОТОВ ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ