Да ли је Милан дотакао дно?!

Огорчење. Можда је то једина права реч којом би данас могла да се опишу осећања навијача Милана.

Фудбал 13.02.2015 | 19:00
Да ли је Милан дотакао дно?!

Траје посртање великана на Сан Сира већ неколико сезона уназад, али кап која је прелила чашу била је утакмица против Јувентуса. Не, није проблем она игра - свесни су сви тога је ова екипа издувани балон - није проблем ни резултат - играо је Јуве с пола гаса и могао да је хтео да постигне бар још три комада - проблем је у капитенској траци.

Баш тако, у траци!

Ништа као то свето парче тканине на руци Сулија Мунтарија не може да ослика суноврат миланског гиганта. И можда је мањи проблем то што је у питању Мунтари - мада се његов играчки ДНК никако не подудара са генитичким материјалом једном таквог клуба - а можда већи што је то био седми капитен Росонера у овој сезони! Седам капитена за шест месеци?!

Момак из Гане заправо је постао шести заменик Рикарда Монтолива, изабраног за вођу још прошле сезоне. Честе повреде учиниле су своје и никада доказани наследник Андрее Пирла постао је вероватно светски рекордер по броју "помоћника". Ређали су Мексес, Абијати, Абате, Бонера, Алекс, да би на крају ту част "заслужио" Сули Мунтари. Вероватно оним дивљањем на мечу против Торина, када је после измене бацио флашицу са водом, а онда и тренерку, згазивши на све оно што Милан јесте.

Није искључено да би последњи велики капитен Росонера за онакво понашање можда поделио и који шамар Мунтарију. Уосталом, сећате се како је прошао Гатузо када је после једног црвеног картона покушавао да се обрачуна са судијом? Био је као бесан пас, она фаца само њему својствена, али онда је реаговао капитен. Велики Паоло Малдини. Зграбио је Рина једном руком за врат - онако како се кучићи носе - и истерао га са терена уз аплауз читавог стадиона.

Сули Мунтари да буде капитен Милана?!

Иако смо научили да се од њих свашта може очекивати, ово је свакако најбизарнија ствар до сада. Било би занимљиво чути шта о томе мисле тај исти Малдини или Франко Барези.

И још један податак. У последњих 50 година?! црвено-црни дрес Милана носила су тројица великана с тракаом око руке. Поред двојице поменутих и Ђани Ривера. У пола века (1966-2015) тај трио је 39 година предводио Росонере.

Сули Минтари да буде капитен Милана?!

Шта остаје посрнулом великану? Да стане на ноге и поново постане моћан. Тако то раде велики. Али ово дефинитивно није добар пут. Две ствари уткане у славну традицију убијене су за свега неколико година. Нешто што се стварало пола века, па и дуже... Птали смо се где су Миланове десетке, а од суботе се питамо где је Миланов чувени култ капитенства?

Без традиције и историје нема ни светле будућности. Неко као да је на Сан Сиру то заборавио.

Коментари / 0

Оставите коментар