Повријеђене двије раднице у Тузли

У покушају пробијања кордона полиције испред Скупштине Тузланског кантона повријеђене су двије раднице Фабрике обуће "Аида" из Тузле.

Босна и Херцеговина 11.02.2015 | 12:41
Повријеђене двије раднице у Тузли

Радницама је указана љекарска помоћ у Дому здравља Тузла.

Незадовољни радници пропалих фирми са подручја Тузланског кантона окупили су се испред кантоналне Скупштине, и након што им је речено да предсједник Скупштине није у згради покушали су ући у скупштинске просторије, али их је у томе спријечила полиција.

Након нагуравања са полицијом, незадовољни радници су најавили да ће спавати испред Скупштине Тузланског кантона, ако буде потребно, јавили су федерални медији.

Најављено је да би до краја дана требало да буде организован састанак са предсједником Кантоналне скупштине Сенадом Алићем и мандатаром за састав Владе Тузланског кантона Бегом Гутићем.

Радници су поручили да неће одустати од захтјева, и да власт напокон мора да почне рјешавати њихове нагомилане проблеме.

Захтјеви радника су повезивање радног стажа, покретање производње или материјално збрињавање.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

валтер

11.02.2015 11:55

Једно је вец одавно сигурно , власт у Федерацији као и у РС једино мозе улица да промијени , то је залосно али и истинито , док год будемо бирали политицки подобне а не квалификоване , немамо бољитка !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

11.02.2015 13:04

Мозда вам је промакла једна за мене лијепа вијест да је основа нове иницијативе ЕУ за нас приватизација телекома , електропривреда , дакле фирми које су " банкомати политицара " и онда кресање паразита на будзету , у БиХ их има око 200.000 , а у вријеме распада Yуге је било запослено 23.000 ! Једва цекам тај дан да узму из ЕУ све , јер ми обицни људи немамо ниста ионако од тога !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

11.02.2015 13:10

Двије раднице Фабрике обуће Аида повријеђене су у данашњем покушају пробијања полицијског кордона испред Скупштине ТК. Њима су помоћ указали љекари из Дома здравља Тузла. клиx.ба

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

11.02.2015 13:58

У Федерацији људи се бар организују и раде несто.Ако ниста раде притисак на институције.И увек несто и извуку себи у корист несто ста им законски припада.Док овдје у С.Кореји не смијес ни помислити да тразис своје право.Јер то Ким Јоунг Додик све похапси.Само он има право и кад он казе да је народу добро економија расте нико зив не смије да казе да није у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

11.02.2015 15:52

У Федерацији бар јавно кажу да ништа неваља. "стварност" У РС-у све је мед и млијеко. Сад кад је усвојен заком о јавн. реду и миру и кад се не буде причало о томе живјећемо још боље. "бајке" Ханс Кристијан Андерсен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

11.02.2015 18:10

Ови из федерације ниста незнају,нама кад Миле и Зељкица у бијелим цизмама одрзе говор како је лијепо код нас у Рс,мени додје кад их слусам како је лијепо код нас,да одмах потписем да цу радити дјабе цитав зивот,ма у Калифорнији је катастрофа како је лијепо код нас тако казу њих двоје

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко то тамо пева

13.02.2015 05:34

Само 6 коментара, да се ово десило у РС било би најмање 166 коментара, ајде, може те ви то и боље.

ОДГОВОРИТЕ