Ознака "Исламске државе " на мајици није кривично дјело!?

Припадници МУП-а Кантона Сарајево саслушали су Кенана Кршу који је на Башчаршији у Сарајеву шетао у мајици на којој су биле ознаке које користи терористичка организација "Исламска држава".

Босна и Херцеговина 11.02.2015 | 10:30
Ознака "Исламске државе " на мајици није кривично дјело!?

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Ирфан Нефић рекао је за Дневни аваз да је лице, чији идентитет полиција није открила, саслушано и да је о свему обавијештено и Тужилаштво БиХ.

Нефић је истакао да је тужилац рекао да у овом случају нема кривичног дјела, а обавијештена је и Агенција за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ која је рекла да се неће укључивати у овај случај.

Он је рекао да је консултовано и лице које познаје арапско писмо, те да та особа потврдила да се на спорној мајици "налази печат Мухамеда", којег муслимани сматрају Божијим послаником.

Мушкарац са дужом брадом, обучен у црне панталоне са краћим ногавицама какве носе припадници вехабијског покрета и мајицом са ознакама "Исламске државе", шетао је прије два дана Башчаршијом.

Повратник са сиријског ратишта Кенан Кршо са још два лица упао је 23. јануара у џамију Стара Брека код Сарајева и вербално напао имама Мухамеда Велића.

Они су на себи носили мајице са заставом организације "Исламска држава".

Федерални медији тада су пренијели да ће Кршо бити санкционисан према Закону о нарушавању јавног реда и мира, те да је полиција против њега издала прекршајни налог.

У мјесту Горња Маоча, сједишту вехабијског покрета у БиХ, прије неколико дана истакнута је застава и обиљежја "Исламске државе".

Након што је Федерална телевизија објавила фотографију из Горње Маоче, припадници више полицијских агенција у БиХ, по налогу Тужилаштва БиХ, вршили су провјере на лицу мјеста, али никога нису привели.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мд

11.02.2015 09:41

Наравно да није кривицно дјело у ненормалној дрзави и кад присталице сједе у влади БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

11.02.2015 09:46

Исламска држава је сама Од Себе кривично дијело како није мајица И тај ко је носи ???? хапсити аждахе све редом тај ко је носи подржава ту државу ја знам да она И они што даље Од мене то боље !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивос

11.02.2015 09:48

И шта сад радити, чим су га ови полицајци сколили, овај краткопанталонаш са мајицом ИД је завапио "нисам крив, нисам знао матере ми, то ме навратио онај зајебант Кемо, ем ме зајеба, ем ми паре узе и ували ми ову мајицу и рече, то ти је данас кул, то ти је сада ова нова хеви-метал група из Буковице глухе". Је*ај га, изварао га мангуп, не мош сада чо'ека хапсит ако није знао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА П

11.02.2015 10:07

АКО ЗАКОН НИЈЕ ПРОПИСАО ДА ЈЕ КАЖЊИВО НОСИТИ МАЈИЦУ СА НАТПИСОМ ИЛИ СЛИКОМ НЕКОГА ИЛИ НЕЧЕГА И ДА ЗА ТО НИЈЕ ПРОПИСАНА НИКАКВА КАЗНА САСВИМ ЈЕ У РЕДУ.СТВАРНО НОСИМО А НЕ ЗНАМО НИ ШТА НОСИМО. 90% РОБЕ У БиХ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ЈЕ ИЗ ТУРСКЕ А МИ ЗАПЕЛИ ЗА НЕКУ МАЈИЦУ ЗА КОЈУ СУ ШВЕРЦЕРИ ДОБРО ЗАРАДИЛИ. МОЖДА НЕКО И ОД НАС НОСИ МАЈИЦЕ, КОШУЉЕ, ИЛИ ДУКСЕВЕ СА БОЖЕ САЧУВАЈ КАКВИМ ИСПИСАНИМ ТЕКСТОВИМА И НИКО НЕ ЗНА ШТА ОНИ ЗНАЧЕ. МАЛО СЕ ПОЗАБАВИТЕ ОД ЧЕГА ЉУДИ ЖИВЕ, ИМАЈУ ЛИ ПОСЛА, ГДЈЕ РАДЕ, КАКО ИМ ДЈЕЦА ПУТУЈУ ДО ШКОЛЕ, ИМАЈУ ЛИ ПАРА ДА ПЛАТЕ ОБАВЕЗЕ И ЈОШ МНОГО ТОГА. ИЗ ТОПЛИХ ФОТЕЉА ЈЕ ЛАКО ОДРЕЂИВАТИ КО КОМЕ ПРИПАДА И КО ЈЕ ТЕРОРИСТА. СВАКИ ГЛАДАН ЧОВЈЕК ЈЕ ПОПУТ ВУКА ТЕРОРИСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирсо

11.02.2015 16:06

Све си управу, само не и то "БиХ и Републици Српској" . Не заборави да је то једна дрзава

Name

Жалите се Дрекавцу...

11.02.2015 14:54

Он и његови дрекавци заједно са пријатељима из ХДЗ-а су годинама против усвајања закона који третира и овај случај јер би онда на удару биле и оне друге брадоње као и коцкасти мјерачи висине кукуруза, итд. Све до усвајања тог закона, разне "крше" ће нас бубати у главу с називима улица (Миле Будака и Францетића, Михајловића, Куленовића, итд), разним споменицима, трговачким артиклима типа мајица, беџева, застава... Лијепо се донесе закон и престане ишчуђавање о Крши и кршама, полиција и судство ће радити своје. Додуше, све су то само моје пусте жеље, нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирсо

11.02.2015 16:11

Свака цаст

Name

xxx

11.02.2015 16:49

Он је себе означио као терористу и такве треба уклонити са улице трајно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

11.02.2015 19:45

А Раткова слика јесте

ОДГОВОРИТЕ