Зима однијела двије жртве

Хладно вријеме и ниске температуре, праћене снажним сњежним падавинама, однијели су протекла два дана и двије нове жртве смрзавања.

Босна и Херцеговина 11.02.2015 | 07:00
Зима однијела двије жртве

Русмир Прохан, портпарол комесара Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона (МУП СБК), потврдио је у понедјељак да је у мјесту Горње Пећине, код Новог Травника, пронађено беживотно тијело мушкарца М.Т., старог 42 године.

"Прегледом тијела на лицу мјеста установљено је да је смрт наступила усљед смрзавања. На тијелу није било никаквих повреда које би указале да је смрт наступила усљед неког другог фактора", рекао је Прохан.

И Рајко Ђурић (63) из Горњих Срђевића, код Српца, пронађен је мртав поред локалног пута у овом селу и сумња се да се смрзао. Њега су откриле комшије које су случај пријавиле полицији. Ђурић је, наводно, живио сам и волио је понекад да попије "чашицу више".

Од почетка године временске непогоде однијеле су укупно шест људских живота.

Снијег, који је данас неуморно падао, успоравао је саобраћај и направио велике проблеме у снабдијевању струјом у већем дијелу БиХ.

Због сњежних наноса, потпуно је обустављен саобраћај на регионалном путу Прозор - Томиславград (Равно) и Михаљи - Блидиње.

На подручју Новог Града, гдје проблема у електроснабдијевању има од 5. фебруара, ни јуче није било струје, а због новог снијега на коловозима се саобраћа отежано.

Зоран Плавшић, технички руководилац "Електродистрибуције" Нови Град, рекао је да је у понедјељак без напона било 11 трафо-станица, те да је нови снијег поново изазвао кварове, па је јуче без напона било подручје Долине Јапре и дио од Рудица према Подгрмечу.

Снијег је отежао кретање возила и пјешака на подручју општине Котор Варош.

На коловозима има снијега, а у вишим предјелима и преко планинског превоја Борја поледице. Пут од Масловара до Челинца био је потпуно непроходан, због чега су аутобуси каснили по сат времена.

У општини Крупа на Уни, због сњежних падавина, и даље је на снази стање елементарне непогоде, око 50 одсто становништва нема струју, а висина снијега на појединим мјестима премашује метар, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске.

Из "Електродистрибуције" Приједор казали су да су санирани неки кварови и успостављено напајање електричном енергијом у три трафо-подручја, а без струје је још 16 трафо-станица.

И у општини Соколац је један далековод ван функције и електричари раде на његовом оспособљавању.

Екипе "Електродистрибуције" Козарска Дубица и јуче су радиле на отклањању кварова изазваних сњежним падавинама на 10-киловолтном далеководу за Кнежицу и 20-киловолтном за Раковицу, пишу Независне новине.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Књаз Милос

11.02.2015 10:08

Залосно... А нити један коментар.

ОДГОВОРИТЕ