Месина: Нека се ј... ''ти људи''!

Италијански тренер Еторе Месина каже да нису истините приче да је прошле сезоне изгубио контролу над ситуацијом у свлачионици ЦСКА.

Кошарка 10.02.2015 | 14:00
Месина: Нека се ј... ''ти људи''!

Месина сада ради као асистент у Сан Антонио Спарсима, а са Московљанима је имао уговор и за ову сезону.

“Људи кажу? Који људи? Мислите да бисмо без чврстине, заједништва и јединства могли онако да се опоравимо после пораза од Макабија (у полуфиналу Евролиге)“, рекао је италијански стручњак.

“Тај пораз био је вероватно највише фрустрирајући у мом периоду у ЦСКА, а после тога смо везали девет победа, од тога шест на страни, и освојили ВТБ и руску лигу. Тако да нека се ј..у људи и њихови коментари. Нећу да се спуштам на тај ниво, ако мислите на нешто што је рекао један од званичника ЦСКА. Ја сам још у фебруару ’изашао’ из уговора – све што је речено и урађено после тога имало је везе са тиме. Никада вам да се не допада када вас муж остави – више волите да сте ви ти који сте оставили мужа“, додао је Месина.

Италијански тренер сматра да би Евролига требало да врати плеј-оф систем уместо фајнал-фора.

“Снажно сам против фајнал-фора, то говорим годинама. Имао сам част да будем део прве финалне серије Евролиге 2002. године, између Виртуса и ТАУ-а, била је то фантастична серија са пет утакмица – дворане су сваки пут биле пуне и сви су гледали на телевизији. Био сам тог лета и на тренерском семинару у Аргентини, и тамо су сви гледали због Ђинобилија и Сколе. Освојио сам неке титуле у фајнал-фор формату, неке сам изгубио, али на крају крајева није праведно да се шампион одлучује у једној утакмици. Пут до завршнице је тако тежак и зашто се онда игра само по једна утакмица у полуфиналу и финалу? Замислите финалну серију између ЦСКА и Макабија или Реала и Макабија нпр. Цела Европа била би фасцинирана, мечеви би се свугде приказивали. Један меч може да буде одлучен због лошег дана неког тима или повреде. Кажем вам да су у овом погледу са мном сагласни сви тренери са којима сам разговарао“, каже Месина.

Такође, 55-годишњи Италијан каже да Евролига није напредовала финансијски колико се претпостављало да хоће.

“Мислим да је то опасна ситуација – Евролига не расте довољно брзо, као што се очекивало када је нова Евролига почела 2001. године. Можда је то због економске кризе и немогућности да се потпишу богати ТВ угобори. У НБА су ти уговори основа свега, а у Европи они нису фактор. Жао ми је због тога јер мислим да је Евролига одмах иза НБА плеј-офа. Надам се да ће Евролига пронаћи начин да расте“, закључио је Месина.

У тренерској каријери Месина је четири пута освајао Евролигу – 1998. и 2001. године са Виртусом, и 2006. и 2008. са ЦСКА.

Коментари / 0

Оставите коментар