Брамерц: Одбацити Шешељев захтев

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц позива Жалбено веће да усвоји жалбу на одлуку Судског већа о привременом ослобађању лидера СРС Војислава Шешеља.

Србија 09.02.2015 | 21:56
Брамерц: Одбацити Шешељев захтев

Он је позвао Жалбено веће и да одбаци Шешељев захтев да жалба Тужилаштва не буде прихваћена.

"Шешељ није поткрепио доказима своју тврдњу да жалба Тужилаштва није заснована на валидним правним мотивима", наводи се у поднеску који је Брамерц данас упутио Жалбеном већу, а који је објавио Хашки трибунал.

Жалба Тужилаштва којом се тражи поништење одлуке о пуштању Шешеља на привремену слободу је примерено заснована на Шешељевим јавним активностима, којеМеђу тим активностима наведене су Шешељеве поновљене изјаве да се неће добровољно вратити у Хаг, претње људима који сарађују са Тужилаштвом, изјаве које су увредљиве по жртве, као и Шешељеве изјаве и понашање који доводе у питање хуманитарне разлоге везане за његово здраствено стање.

Брамерц у поднеску указује да Шешељ покушава да скрене пажњу Жалбеног већа лажним тврдњама којима главном тужиоцу приписује политичке мотиве.

"При том, он (Шешељ) превиђа чињеницу да је жалба Тужилаштва заснована на његовом јавном понашању, а не на ставовима нити понашању било ког његовог политичког противника", објашњава Брамерц.

Према његовим речима, Шешељеве неосноване тврдње о непримереном понашању главног тужиоца представљају злоупотребу процедура Трибуналала и требало би их одбацити.

Шесељ је 6. фебруара затразио од Жалбеног већа Хашког трибунала да одбаци Брамерцову жалбу на одлуку Судског већа о његовом привременом пуштању на слободу и затражио покретање поступка за утврђивање Брамерцове дисциплинске одговорности.

Како је тада саопштено из Хашког суда, Шешељ је у свом одговору истакао да је Брамерцова жалба на одлуку Судског већа неоснована и политички обојена.

Такође, Шешељ је истакао да Жалбено веће треба да покрене поступак за утврђивање Брамерцове дисциплинске одговорности због политичког деловања и даљег рушења кредибилитета Хашког суда.

Брамерц је 20. јануара уложио жалбу на одлуку Судског већа којом је одбијен захтев Тужилаштва од 1. децембра да Шешељ буде враћен у Хаг са привремене слободе.

Шешељ је одлуком Судског већа 12. новембра привремено пуштен из притвора Хашког трибунала.

Таква одлука образложена је хуманитарним разлозима, због Шешељеве болести и како би лечење могао да настави у Београду.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ма бегај, бре

09.02.2015 20:59

И твоја сила је базирана на безакоњу у ЕУ и страху малих од великих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ССД. СЈЕДИЊЕЊЕ СРПСКЕ ДРЗАВЕ В.СРБИЈА

10.02.2015 03:28

УВАЗИТИ СЕСЕЉЕВ ЗАХТЕВ СИГУРНО ЈЕ ДА ЈЕ БРАМЕРЦОВА ЗАЛБА НЕОСНОВАНА И ПОЛИТИЦКИ ОБОЈЕНА ПОДРСКА Г.СЕСЕЉУ КОМЕ ЈЕ СВАКА ИЗГОВОРЕНА РЕЦ У ПРАВУ И ЗЛАТА ВРЕДИ ЗА СРБИЈУ И СРПСКИ НАРОД У ЦЕЛИНИ.ТА БРАМЕРЦОВА СИЛА ЈЕ БАЗИРАНА НА БЕЗАКОЊУ ЕУ И У СТРАХУ ЈЕ МАЛИХ ОД ВЕЛИКИХ.ПОДРСКА СЕСЕЉУ ЗИВ НАМ И ЗДРАВ БИО Г.ВОЈО СРЕЦНО ДОСТА ЈЕ ОМАЛОВАЗАВАЊА И УЦЕНА ИЗ ГРЛА СЕ ПЕСМА ОТЕ ОЈ ВОЈВОДО ЦЕКАМО ТЕ ПОЗДРАВ И ПУНА ПОДРСКА Г.ВОЈВОДЕ СЕСЕЉА, СРЕЦНО ВОЈО БОГ ТЕ БЛАГОСОВИО И ДОБРО ЗДРАВЉЕ ДАО .БОЗЕ ПРАВДЕ И ЗЛАТНЕ СЛОБОДЕ ДА НАМ ЦИЈА СА МЕГДАНА ОДЕ.СРЕЦНО ВОЈВОДО СВИ СМО СА ТОБОМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

10.02.2015 11:12

Серж,хтео не хтео Шешељ је у праву.У којој држави се води поступак 12 год.а тужилаштво није доказало да је злочин почињен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

10.02.2015 15:41

КОЛИКО МИЛИОНА ТИ ЈЕ ХРВАТСКА ПЛАТИЛА.ПРВО ЗАТВОРИТЕ ГЛАВАША ПА ОНДА ПРИЧАЈТЕ О УВРЕДИ ЖРТАВА.ФАШИСТА.

ОДГОВОРИТЕ