Конте нови тренер Милана?!

Немојте да вас то чуди, не би био први трофејни тренер Јувентуса који је преузео Милан. Урадио је то својевремено и Карло Анћелоти, 2001. године.

Фудбал 09.02.2015 | 23:20
Конте нови тренер Милана?!

Тренер Милана Филипо Инзаги у јуну ће напустити клуб, а на клупи некадашњег шампиона Европе наследиће га Антонио Конте, преноси угледни италијански лист Тутоспорт.
Како се наводи челни људи Милана Силвио Берлускони и Адријано Галијани већ су донели одлуку, а Конте, који се тренутно налази на функцији селектора Италије имаће исти задатак као и пре неколико година у Јувентусу - да врати клуб на стазе старе славе.

Конте је и прошлог лета био близу преласка на Сан Сиро, али је у последњем тренутку одустао, пре свега због ривалства росонера и Јувентуса, у којем је 13 година провео као играч и још три као тренер.

Конте је са Старом дамом освојио три узастопне шампионске титуле, али је прошлог лета напустио клуб, пре свега због недовољно добрих резултата у Лиги шампиона.

Једини проблем реализацији Контеовог доласка у МИлан биће уговор са Фудбалском федерацијом Италије, али, како наводи Тутоспорт, уколико челници Милана не постигну договор са Савезом, алтернатива је Винћенцо Монтела, актуелни тренер Фиорентине.

МИлан после 22 одиграна кола у Серији А заузима разочаравајуће 11. место са 29 бодова, чак 24 мање од лидера Јувентуса.

Коментари / 0

Оставите коментар