Може ли ико икада престићи Месија?!

Најбољи играч Барселоне Лионел Меси у недељу је исписао нове странице историје шпанске Примере, иако има само 27 година.

Фудбал 09.02.2015 | 22:40
Може ли ико икада престићи Месија?!

Меси је у дуелу са Атлетик Билбаом у гостима стигао до 105. асистенције у шпанском првенству, чиме се изједначио са Португалцем Луишом Фигом на челу вечне листе.

Нема сумње да ће Аргентинац врло брзо остати сам на врху листе асистената и тако нови рекорд придодати оном за најбољег стрелца Примере са 267 погодака.

Иза њих остали су Шави Ернандес са 95 и још један играч Барселоне, Дани Алвеш са 92.

Момак из Росарија био је главна фигура на ’Сан Мамесу’, пошто је постигао гол, наместио два, после његовог шута Оскар де Маркос убацио је лопту у своју мрежу, док је био иницијатор акције у којој је Педро потврдио тријумф Каталонаца од 5:2.

Меси је ове сезоне уписао 23 поготка у лиги, четири мање од Кристијана Роналда, али је најбољи асистент са 12 успешних додавања – три више од Португалца и Черишева из Виљареала.

„Привилегија је тренирати Месија и овај тим. Могу само да уживам и наставим напорно да радим. Током сваке сезоне тим има успоне и падове, најконстантнији ће освојити првентсво, али ћемо на то чекати до самог краја“, рекао је тренер Барселоне Луис Енрике.

Капитен аргентинске селекције од почетка 2015. године учествовао је код 14 голова свог клуба (9-5), што је дупло више од првог следећег на листи – Марија Манџукића. Међу првих пет у овој категорији су његови саиграчи из напада Нејмар и Луис Суарес, са по шест учешћа код погодака.

„Не мислим да смо незаустављиви, али радимо много како бисмо помогли тиму. Сигуран сам да ћемо још више побеђивати и постајати бољи. Иде нам добро и морамо наставити да радимо ствари које радимо и сада. Срећни због партија које пружамо на терену. Концентришемо се само на наш посао, али оно што смо урадили против Билбаа је било спектакуларно“, навео је Нејмар.

Суарес се после слабог старта у ’Блауграни’ полако враћа у форму, а истиче да ужива играјући са Месијем и Нејмаром.

„Задовољство је играти поред феномена какви су Лео и Нејмар“, додао је Уругвајац.

Коментари / 0

Оставите коментар