Крка - Црвена Звезда, реакције

Капитен и помоћни тренер Црвене звезде Телеком честитали словеначком прваку заслужену победу у Новом Месту. "Боље што смо сада изгубили", рекао је Лука Митровић. "Борили смо се, имали мало среће, правили неке глупости", рекао је тренер Крке после победе над Црвеном звездом Телеком.

Кошарка 09.02.2015 | 16:40
Крка - Црвена Звезда, реакције

После 20 утакмица и исто толико победа, Звезда је изгубила. У Новом Месту, у недељу увече, победила је Крка и прекинула историјски низ, какав АБА лига не памти.

Црвено-бели су надиграни и побеђени од екипе Александра Џикића, предвођене Малкомом Армстедом, Крисом Букером и Јасмином Хукићем. После четири месеца, завршили су утакмицу АБА лиге без бодова.

"Честитам Крки заслужену победу. Били су бољи и боље концентрисани. Почели смо утакмицу 'меком' игром у одбрану, а потом нисмо успели да преузмемо контролу над утакмицом", рекао је после утакмице Борко Радовић, први асистент Дејана Радоњића, тренера Звезде - искљученог због две техничке грешке.

Црвено-бели су у Новом Месту повели само једном, тројком Маркуса Вилијамса за 3:2 у првим минутима.

"Све време смо јурили Крку, која је била веома расположена. Када смо пришли на минималну разлику (59:60, у 34. минуту), направили смо неколико грешака у нападу. Доживели смо после 20 победа и пораз, који срећом нема великих последица на нас. Гледамо напред, као и до сада. Припремамо се за следећу утакмицу", додао је Радовић.

Капитен Звезде Лука Митровић ни у Новом Месту није наговестио повратак у форму у којој је играо на почетку сезоне. Завршио је утакмицу са седам поена и шест скокова.

"Такође честитам Крки. Слабо смо почели и онда смо све време ловили Крку. Сваки пут када бисмо се приближили ређали смо грешке. Јурили смо их у другој и трећој четвртини, иако смо знали да се игра до последњег звука сирене", рекао је.

Млади крилни центар оценио је да је боље што је рекордна серија Звезде прекинута у утакмици која није носила велики резултатски значај.

"Боље што се пораз догодио сада него у некој другој ситуацији. Крки желим много среће и хвала нашим навијачима, који су нас и у Новом Месту подржали у великом броју", додао је Митровић.

Кошаркаши Крке, изабраници Александра Џикића, урадили су оно што ове сезоне није ниједан тим АБА лиге. Победио је Црвену звезду Телеком и прекинуо њен низ од 20 победа.

После утакмице у којој је његов тим контролисао и ритам и резултат од почетка до краја, српски тренер на клупи словеначког шампиона био је кратак на конференцији за новинаре.

"Победили смо још непобеђену екипу. Добро смо се борили, имали смо мало среће, радили неке будаласте ствари. Али, тако ми играмо. Добро смо их контролисали тамо где су најмоћнији и тако смо остварили велику победу. Сада морамо да овако наставимо, па да видимо докле ће нас то довести. Са нама се никад не зна", рекао је Џикић

Крка је тријумфом поправила скор на 11-10 и заузела шесто место на табели АБА лиге. У следећем колу гостоваће Мега Лексу у Сремској Митровици.

Наредни меч Звезда ће одиграти у петак увече, у Атини, против Панатинаикоса. Следећег недеља, у 22. колу АБА лиге, угостиће Цедевиту у хали Пионир. Тријумфом у тој утакмици теоретски би себи обезбедила "пол позицију" пред плеј-оф.

Коментари / 0

Оставите коментар