Крунослав Симон у Звезди?!

Кошаркаш руске Локомотиве Крунослав Симон не одбацује могућност да у будућности понесе и црвено-бели дрес.

Кошарка 09.02.2015 | 16:00
Крунослав Симон у Звезди?!

Локомотива се може похвалити да је победила кошаркаше ЦСКА у овој сезони два пута, у ВТБ лиги. Међу ведетама тима је и Крунослав Симон, хрватски репрезентативац, који је после заслуженог славља у Москви са саиграчима и састанка са тренером Сергејом Базаревичем, био више него расположен у ексклузивном разговору за “Блиц”.

- Шта рећи, супер утакмица за нас, играли смо без првог плеја који је суспендован (Малколм Дилејни), и превазишли све. Увек је лепо победити ЦСКА у Москви, у оваквом саставу и оваквој форми, по мени су они најбоља екипа у Европи - каже Симон.

Како је играти против Теодосића?

- Са Теом је увек исто, он је вансеријски играч и по мени најбољи европски кошаркаш у овој сезони, а и сам си видео - кад год одемо на плус шест, он узме лопту и да нам тројку, па је о њему сувишно говорити.

Твој бивши саиграч Маркус Вилијамс је сада у Звезди, чујеш ли се с њим?

- Чуо сам се у почетку, у последње време не. Видим да је у првом делу сезоне играо одлично И јако ми је драго због тога. Недавно је мало пао, али то је исто вансеријски играч И саветујем свима да га максимално подрже јер сам сигуран да ће све то вратити до краја сезоне.

С њим си се највише дружио док је био у Кубану?

- Јесте, дружио сам се баш доста с њим, прво у Уникахи, а онда и током једне сезоне у Кубану. Он је супер тип, пуно ми га поздравите!

Стекао си симпатије навијача Звезде кад си нахвалио атмосферу у Арени. Да ли би можда обукао њен дрес као Маркус?

- Није тајна да је у Београду увек феноменална атмосфера, и био сам пуно пута тамо, И кад сам играо у Загребу, и против Звезде и против Партизана. Увек ми је било лепо у Београду, увек је лепо вратити се ту. Тешко је сада о томе говорити да ли би бих играо, али ја стварно са тим не бих имао никаквих проблема, али знате каква је ситуација, да је то озбиљнија прича мало. Али кажем, никад не реци никад.

Докле може Хрватска на Евробаскету, са талентованим Шарићем и Хезоњом који сазревају?

- У сваком случају, имамо фину екипицу, али не бих хтео ништа да причам унапред, јер увек испадне лоше по нас. Ево, на последњем Светском првенству смо испали у осмини финала, има још доста времена до такмичења. Драго ми је да се игра у Загребу, надам се да ћемо проћи групу, а онда има пуно јаких екипа, три или четири екипе испред нас, али имамо и ми своје адуте.

А Србија?

- Србија је и на Мундобаскету доказала да спада у круг најужих фаворита, уз Французе и Шпанце, у прва три. На таквим турнирима није захвално прогнозирати, на крају се све сведе на једну лопту - додао је Симон.

Крунослав Симон
ДАТУМ РОЂЕЊА:
24. јуна 1985.
МЕСТО РОЂЕЊА: Загреб
ПОЗИЦИЈА: Бек
ВИСИНА: 197 цм
КЛУБОВИ:
Максимир, Зрињевац, Загреб, Уникаха, Локомотива Кубањ
РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА:
А селекција Хрватске, злато на Медитеранским играма 2009, учешћа на Еуробаскету (2011, 2013) и Мундобаскету (2014).

Коментари / 0

Оставите коментар