"Нема терористичког акта без умјешаности неког из БиХ"

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да је очигледно да у било којем терористичком акту било гдје у свијету у посљедње вријеме има људи који су поријеклом из БиХ.

Босна и Херцеговина 08.02.2015 | 15:55
"Нема терористичког акта без умјешаности неког из БиХ"

Лукач је истакао да случај хапшења у Америци шест особа поријеклом из БиХ због сумње да су слали новац и оружје "Исламској држави", нажалост, потврђује још једном да се на БиХ, када је ријеч о тероризму и екстремизму, мора обратити посебна пажња.

"И ми морамо на овом простору да обратимо пажњу и дигнемо готовост на највећи могући ниво да бисмо се убудуће носили са таквим стварима и да бисмо спријечили на нашем простору угрожавање грађана и имовине", рекао је Лукач новинарима у Приједору.

Он је рекао да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске упознато са хапшењем шест држављана БиХ у Америци, али да није упознато са детаљима.

"Вјероватно су њихове полицијске агенције и безбједносне службе то дуже вријеме пратиле, дошле до сазнања и извршиле хапшења", казао је Лукач и додао да се, нажалост, било на источној или на западној страни свијета појављују људи који покушавају или извршавају терористичке акте.

Министарство правде САД саопштило је да је шест особа поријеклом из БиХ ухапшено због сумње да су слали новац и оружје "Исламској држави", а сви су оптужени за завјеру и финансирање терориста.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ја

08.02.2015 15:00

Ста ти има да пратис! Не знате обицни "аудио снимак" да анализирате а ви би да неког пратите!? Макни се са позиције и препусти мјесто неком ко има м... (ове ... мозес тумацити на два нацина)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

08.02.2015 15:21

Па то је производ америцки и европски,све је добро док раде по Европи, они су их и направили, а нас бомбардовали због њих па нек сад расцисте са својом дјецом

ОДГОВОРИТЕ
Name

фиx

08.02.2015 15:23

Тако је то, па нису вехабије у Маоци безвезе.. Сто бас тамо?? У дистрикту Брцко?? Док Амери не притисну СДА да их стави под контролу ми моземо само звиздати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре фиx

08.02.2015 16:54

Пусти прозивање. Ко воли рат, у куци му био, или нек иде у Сирију, у Украјину,... Док је будала бице и посла за погребна удрузења. Него ста би са снимком о ПАПЦИМА? Е због тога је ова и оваква прица.

Name

аки

08.02.2015 15:44

Опет хускање,трази се непријатељ,боље би било да министар поцне истрагу о политицко-тајкунском криминалу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац из томбак махале

08.02.2015 16:32

О цему се овдје прица.само да се скрене са лосе економске ситуације у коју је увело неспособно бајино руководство .па сад као еxтремизам. Супља прица за мало дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

08.02.2015 17:07

Построио командир полицајце и казе им правимо реорганизацију МУПа.Сви који имају само основну сколу нека стану десно.Устане их пола и стане у ред десно.Сви који имају средњу сколу станите лијево.Устану сви и стану у ред а остане само један полицајац.Пита га командир сто ти сједис.Казе му зандар ја немам сколу, неписмен сам. Добро казе командир ти стани иза мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

08.02.2015 18:09

Пустите глупости,хајде да се зезамо...намјерно убацују овакве прица да се свадјамо...На све провокације власти да одговарамо сарказмима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кукулеле

08.02.2015 18:54

Боље да се позабаве законом о таксама на орузје! Са високим таксама у РС, присилили су многе да врате орузје!Вјероватно подизу Готовост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фбиа

09.02.2015 08:31

Ти људи који имају идеолоски став и поглед ка вехабизму раде у дрзавним институцијама нормално! Сјетите се слуцаја на границном прелазу Градина полицајац пустио у слузбене просторије лице да клања иако је знао и био свјестан да се то лице прати због терористицких активности Бец_БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

09.02.2015 08:53

МИНИСТРЕ ЗЕЛЕН СИ. НИЗАШТА СИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

09.02.2015 10:00

Види му само њуску. Криминалац-криминалац. Прво одговарати за убиство које је поцинила специјала док је он био командант. Зато је и побјегао у комуналну полицију. И то је превелик ниво за зекана.