Само 100 људи гледало Динамо - Локомотива!

Загребачки Модри освајају титуле, газе све редом, долазе до Лиге шампиона, а гледалаца је све мање и мање…

Фудбал 08.02.2015 | 16:20
Само 100 људи гледало Динамо - Локомотива!

Без обзира којим ће резултатом утакмица завршити, данас је срушен још један негативни рекорд. Наиме, утакмицу између Динама и Локомотиве у оквиру 20. кола ХНЛ, уживо прати тачно 100 гледалаца, барем су то званични подаци из максимирског клуба.

Из Динама су и пре утакмице најављивали лошу посету јер у Загребу већ два дана пада снег, али не сећамо се да су навијачи јуришали на Максимир и када су временске прилике биле боље. Јесењу титулу, подсетимо, Динамо је прославио пред 710 навијача...

Негативни рекорд што се тиче посете, била је утакмица између управо Динама и Осијека коју је гледало око 300 навијача у сезони 2004/2005. Ипак, тада је Динамо играо такозвану Лигу за опстанак или како је Здравко Мамић једном назвао, Лигу за бедака.

Није први пут да Динамо поставља стандарде када је у питању лоша посета. У Лиги шампиона 2012. против Порта се на трибинама Максимира нашло 4.683 гледалаца што је друга најлошија посета у историји елитног европског такмичења, док је на утакмици Динамо – Селтик у Лиги Европе, било једва 3.000 навијача, од чега скоро половина Шкота.

Можда је новом рекорду Динама допринела и чињеница да је Локомотива Загреб већ неколико сезона неформална филијала Загрепчана, те да је данас тренер Локомотиве, Томислав Ивковић, могао против Модрих на терен да изведе тим састављен само од играча које је Динамо позајмио свом непризнатом млађем брату.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

09.02.2015 23:15

Требали су Колинду довести био би пун стадион

ОДГОВОРИТЕ