Јечменица: Нисмо фавориткиње против Хрватица!

Српска Фед куп репрезентација игра са комшиницама од 16 часова.

Тенис 07.02.2015 | 14:20
Јечменица: Нисмо фавориткиње против Хрватица!

У финалу квалификационог турнира за бараж за попуну Друге Светске групе у Фед купу, наша репрезентација игра са Хрватском од 16 часова. Меч ће се одржати у Будимпешти.

Суседске тенисерке су на папиру боље пласиране од наших, а тога је свесна и селектор Татјана Јечменица.
"Хрватска је боље рангирана од нас, по томе је фаворит. Али наше играчице су биле одличне у групној фази такмичења. Ако судимо по претходни партијама са турнира, мотивацији и атмосфери која влада у тиму, ми смо спремне да станемо на терен и да се боримо, па шта нам бог да. Ивана и Александра су се стварно изванредно бориле. Биле су борбене ипозитивне на терену. Ово је велика победа и велики резултат. Као што је Александра Крунић пред пут рекла, нама је био циљ да останемо у зони у којој јесмо. Пласман у финале турнира је нова степеница да пробамо да се квалификујемо у априлски бараж за попуну Друге Светске групе", истакла је Јечменица за Журнал.

Стратег репрезентације имала је само речи хвале на рачун Александре Крунић и Иване Јоровић, које су се, теже него што се по резултату може видети, славиле на по два меча које су одиграле.
"Ивана је добила Галфијеву са 6:1, 6:0, али је меч био тежак. Резултат не одговара борби која је виђена на терену. Мађарица је била тешка противница, али је Ивана била фантастична", завршила је.

Управо Јоровићева је живела и тренирала са хрватском тенисерком Доном Векић, са којом ће се састати.
"Дону знам одлично, имала сам прилику да са њом тренирам и живим у Лондону на Академији. Она је сјајна, али у последње време је ушла у лошији ритам. Забележила је некоико узастопних пораза. Чини ми се да није у најбољој форми, али када је у ритму, веома је опасна. Коњухову исто знам, угледа се на Дону. Игра равно као и Векићева", истакла је седамнаестогодишња Јоровићева.

Коментари / 0

Оставите коментар