Обиљежавање годишњице протеста

Због најаве обиљежавања годишњице вишедневних демонстрација у Федерацији БиХ, које су 7. фебруара ескалирале у четири кантона, паљењем 20-ак објеката међу којима и зграде Предсједништва БиХ у Сарајеву, полицијске агенције БиХ и Федерације су у приправности.

Босна и Херцеговина 07.02.2015 | 10:58
Обиљежавање годишњице протеста

Иако су најаве о окупљању грађана испољене само посредством друштвених мрежа, у сједишту Дирекције за координацију полицијских тијела је у засједању оперативни штаб, који осим Дирекције чине и представници Граничне полиције, СИПЕ, Федералне управе полиције те МУП-а Кантона Сарајево.

Из министарства унутрашњих послова Републике Српске поручено је да ће се енергично супротставити свим рушилачким активностима приликом евентуалних протеста.

Осим у Тузли и Сарајеву , за данас су мирни протести најављени и у Бањалуци у 12 часова. Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач каже да се полиција припрема за протесте.

Лукач је рекао да сви грађани имају право на мирне протесте у складу са прописима, али да МУП никоме неће дозволити никакве рушилачке активности.

"Било ко да се одлучи на такве ствари, нека добро размисли, јер ће се МУП томе енергично супротставити и провести све законоом предвиђене мјере на санкционисању починилаца", рекао је Лукач.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Остоја

07.02.2015 09:48

Поступи по наредјењу. То милицијо, удрииииии

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиромаство, депресивни политицари лопови

07.02.2015 09:50

Нема ведрине и духа заједништва. Нема нормалних људи који кад сједну у прескупе фотеље исто мисле као и ја на столици на расклапање која жуља и подсјећа морам ван да видим шта има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пролазник

07.02.2015 09:56

Идемо људи не вриједи чекати.Крух не пада са небеса.Треба им показати да смо незадовљни и без посла.Или ћете и даље се жалити овдје у топлим собама. Мислите да Додик и Жељка читају ваше коментаре.Ал само мирно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕД И МИР

07.02.2015 10:13

НЕ СМИЈЕМ КОМЕНТАРИСАТИ.ЗАКОН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивос

07.02.2015 10:25

Чуј, годишњица протеста. Свашта. Иако сам био у дилеми, заправо веровао сам искрено да је мука натерала на улицу обесправљене раднике 5 пропалих тузланских фирми (и наравно пуна емпатија и апсолутна подршка тим радницима), сада када видим да се овом датуму даје малтене значај Октобарске револуције (1917) у Русији, видим да је у питању ипак подвала. Почело је са социјалним, али их врло брзо мењају политички захтеви и за преуређењем БиХ, преко хушкачког деловања медија под контролом бошњачких странака, протести постају насилни, рушилачки, а највећи "успех" немира беше спаљивање архива БиХ, део историје БиХ неповратно је изгубљен. Беше и покушаја да се и грађани Српске увуку у ову подметнуту причу, и нису успели, протести су ипак остали ограничени на неке градове у бошњачком делу фед.БиХ. Уосталом тако и мора да буде, превише су зло радили из тог дела, превише је Срба што побијено, што протерано, превише је рана на души, превише је покушаја подлости (као она са ЈМБ), да би у Српској били део било какве заједничке приче са онима у бошњачком делу фед.БиХ. А и боље је тако, имају грађани и радници у Српској и превише своје муке и бриге, да би марили за којекакве годишњице и лажне немире у бошњачком делу фед.БиХ, нека свако ипак гледа своје двориште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

07.02.2015 10:50

Не могу да вјерујем да се само помињу Додик и Зељка, ма јадни народе, сви су они исти и СДС-ови и СНСД-ови и ПДП-ови и ДНС-ови функционери. Похапсити све функционере из свих странака, и мислим да би невиних било око 2%, све остало лопови. Само видите како купују станове, праве викендице и Др. када додју на функцију, а до тада фукара био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

07.02.2015 12:50

Врло занимљиво. Зар Лукач и екипа мисле да има више специјалаца од гладних стомака?! Мало су се сви преварили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

07.02.2015 17:12

Полиција у приправности боје се народа па зато вехабије по Маоци и раде ста хоце тамо никад полиција није у приправности

ОДГОВОРИТЕ