Прекинуто суђење Шарићу

Суђење Дарку Шарићу у Специјалном суду у Београду, које је настављено након шестомјесечне паузе због штрајка адвоката, прекинуто је јер је одбрана затражила изузеће из поступка специјалног тужиоца Миљка Радисављевића.

Србија 05.02.2015 | 12:35
Прекинуто суђење Шарићу

Због сумње у непристрасност, одбрана је затражила и изузеће замјеника специјалног тужиоца Саше Иванића и републичког јавног тужиоца Загорке Доловац.

Главни претрес је одгођен за 24. фебруар, а током суђења из Тужилаштва су оцијенили да постоје законски разлози да захтјев за изузеће буде одбачен јер сматрају да је усмјерен на одуговлачење суђења.

Посљедње суђење у том процесу који је почео у априлу прошле године одржано је 1. августа, а након тога је више пута одгађано због протеста адвоката.

Дарко Шарић и припадници његове групе оптужени су за организовање шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

У бјекству су још Родољуб Радуловић звани Миша Банана, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић, Михајло Ђоковић и Небојша Сретеновић и за њима је расписана Интерполова потјерница.

Коментари / 0

Оставите коментар