Караџић тражи копију Кебине документације

Некадашњи предсједник Републике Српске Радован Караџић затражио је да му се достави копија документације о злочинима над Србима у БиХ, коју је потпредсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Мирсад Кебо предао Тужилаштву БиХ, изјавио је Срни адвокат Горан Петронијевић.

Босна и Херцеговина 05.02.2015 | 12:23
Караџић тражи копију Кебине документације

Петронијевић је рекао да је Караџић захтјев упутио Амбасади БиХ у Холандији.

Он је навео да је документација потребна Караџићу ради утврђивања да ли су дјела окарактерисана у његовој оптужници као злочини, а које су починили Срби у БиХ, плод "националне политике етничког чишћења" или су почињена из других разлога, као што су што су легитимне војне операције, самоодбрана или освета појединаца.

Од 16. децембра прошле године потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо је, у неколико наврата, Тужилаштву БиХ предао око 10.000 страница документа у вези са злочинима почињеним над Србима у БиХ, те најавио да ће ускоро прослиједити још око 5.000 докумената.

Међу документима су докази и да су ратни начелник Центра службе безбједности Зеница Шефик Џаферовић и командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин одговорни за злочине муџахедина на подручју Возуће и Зенице и да су их прикривали.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ИСПРАВКА

05.02.2015 11:34

НЕЗОВИТЕ МИ ГОСПОДИНА КАРАЏИЋА НЕКАДШЊИ, ИСПРАВНО ЈЕ РЕЋИ ПРВИ ПРДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. САМО РАДИ ПОШТОВАЊА ЧОВЈЕКА И ИНСТИТУЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приповјетке

05.02.2015 11:39

Радоване узми неку праву литературу а не Кебина сабрана дјела приповјетки.То је за малу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДОВАН

05.02.2015 11:49

РАДОВАНЕ ТИ СИ БОГ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

озренац

05.02.2015 12:09

Ако га не отрују и разболе као и остале доказаце он истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

громовник

05.02.2015 12:16

Ста су радили на Озрену какве злоцине то само зна ко је био горе ста је људи нестало све су то мудзахедини радили уз помоц домацих муслимана нико за то не одговара а имају снимци и докази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивос

05.02.2015 15:51

Први председник Српске др Караџић, иако није правник, одлично води своју одбрану. Наравно, не треба гајити илузија, у овом квазисуду немају баш неку аутономију у раду, ипак су само извршиоци задатака, и пресуда др Караџићу је написана и пре почетка процеса. Али оно што је важније од саме пресуде, су судски списи и оно што ће ући у образложење пресуде. У ове списе је ушло много тога новог што даје другачију слику о том рату од оне подметнуте приче, ушло је и много тога што "није смело" (из перцепције подлаца који су пласирали лажну мантру), др Караџић је одличним избором сведока и процесом раскринкао бројне лажи и подвале, и тужилаштва и разних мешетара који су роварили овим простором, али и бошњачког политичког и војног врха. И ове списе које је госп.Кебо предао тужилаштву БиХ, и који говоре о монструозним злочинима над Србима, укључујући и ритуално одсецање глава, др Караџић умеће најбоље искористити. Тако и ова прича о том тагичном рату добија све другачије обрисе, једна подваљена лажна прича о протеклом рату подобро је девастирана, лажи све више бледе, истина се све више разоткрива

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

05.02.2015 16:45

Поздрав за јединог правог предсједника РС.Нека те бог цува Радоване.А те његове папире вец имас.То му Косарац даје неке папире.Сваки дан неколико хиљада...а у њима ко се гдје сколовао,колико нарезака је ко добио,ко риба хидник...нигдје доказа против оних сто побисе оне јадне људе на Возуци и Озрену.Праве представу за народ.

ОДГОВОРИТЕ