Тест: Звезда - Олимпија 1:1

Црвено-бели одиграли први тест-меч у Анталији. Ремизирали су са "змајчекима" из Љубљане, 1:1. Дебитовао Фуад Гболахан Салами.

Фудбал 04.02.2015 | 21:00
Тест: Звезда - Олимпија 1:1

Током прве фазе припрема, Црвена звезда победила је словеначке друголигаше Толмин (3:0) и Анкаран (3:1), а пред повратак у Београд и Копар (1:0).

У среду, у првој провери у Анталији, такође је играла против словеначког тима, али овај пут није победила.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ОЛИМПИЈА 1:1 (1:0)

Гол за Београђане постигао је Ненад Гаврић, ударцем са десетак метара. То је била и прва шанса екипе Ненада Лалатовића, а асистент је био Александар Ковачевић.

Већ после пет минута, почели су и напади Олимпије, за коју је наступио Александар Лазевски, некадашњи играч Партизана. Коначан резултат поставио је Милан Бургић, шутем главом, после корнера.

Утакмица је завршена у повишеној тензији, коју је арбитар покушавао да смири жутим картонима. До краја није било голова, а Звезда је завршила утакмицу у потпуно измењеном саставу у односу на почетак.

Тренер Ненада Лалатовић заменио је на полувремену целу стартну поставу, осим Дамира Кахримана, који је такође у 62. минуту предао место пред голом Марку Тркуљи.

Од почетка другог дела пружио је шансу још недовољно спремном новајлији, центарфору Фуаду Гболахану Саламију, коме је то био и деби у црвено-белом, јер није путовао на припреме у Словенији.

Нигеријац је у 63. био у шансу да затресе мрежу Олимпије, утрчавши у казнени простор, али је његов шут са леве стране шеснаестерца голман "змајчека" одбранио.

Звезда је почела утакмицу у саставу: Кахриман, Цветковић, Лазић, Луковић, Анђелковић, Ковачевић, Лазовић, Стојановић, Савићевић, Гаврић, Паркер. У наставку су играли Тркуља, Јовановић, Грујић, Мбођ, Ђорђевић, Ристић, Босанчић, Аврамовски, Катаи, Салами и Јовић.

Утакмицу су пропустили голман Звезде Предраг Рајковић, због лакше повреде кука, и дефанзивац Саво Павићевић, због инфекције потколенице.

Црвено-бели ће у Анталији одиграти још пет контролних мечева. У петак ће проћи следећу проверу, а ривал ће им бити Рубин. Потом ће играти против Металиста (7. 2), Ростова (10. 2) и Мордовије (11. 2). Генералну пробу имаће 14. 2, а противник ће јој бити БАТЕ Борисов.

Коментари / 0

Оставите коментар