Новак: Рафа је први фаворит на Гаросу, не ја!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић не крије да већ размишља о Ролан Гаросу, једином Грен слему који није освојио, али сматра да је Рафаел Надал фаворит.

Тенис 05.02.2015 | 09:00
Новак: Рафа је први фаворит на Гаросу, не ја!

Ђоковић је 2015. годину почео на савршен начин, титулом на Аустралијен опену, али је Ролан Гарос већ годинама турнир који му измиче, па је често приоритет.

"Слагао бих када бих рекао да не мислим на Ролан Гарос. Међутим, мислим да је Рафа Надал највећи фаворит. Надал је изгубио само један меч ту, што је рекорд за сва времена", рекао је Ђоковић.

Претходних дана Новак је славио своју осму Грен слем титулу, сада се окреће наставку сезоне.

"Моја филозофија је једноставна, живим чврсто с обе ноге у садашњости. Сви пролазе кроз физичке кризе, губе концентрацију због грешака из прошлости. Ментално су стално између прошлости и будућности, а битка треба да се води у садашњости", рекао је Ђоковић.

Федерер има 17, Надал 14, Ђоковић 8, а Мари два Грен слема.

"Ми смо четворица веома добрихтенисера и неколико поена одлучује победнике. Верујем да су ме Надал и Федерер, па и Мари, учинили бољим играчем и показали сми шта морам да унапредим у игри како бих био на њиховом нивоу. У некој другој ери бих можда имао двоцифрен број Грен слемова, али ја сам бољи играч захваљујући чињеници што су ми они ривали", истакао је Ђоковић.

Наш тенисер сматра да су Мари, Надал, Федерер и он четворка између којих победника одређују ситнице, али да су испред осталих ривала.

"Разлика је смањена, али је и даље дуг пут испред новог таласа тенисера као што су Милош Раонић, Григор Димитров и Кеи Нишикори који морају да направе велики корак како би окончали доминацију прве четворице. Они су све ближе, куцају на врата, али ако погледате освајаче Грен слемова то су и даље прва четворица. Наравно, прошле године смо имали Станисласа Вавринку и Марина Чилића, али млади тенисери морају још много да раде", сматра Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар