Владавина права предуслов напретка

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и тужилац БиХ Горан Салиховић сагласили су се да је потребно јачање сарадње свих институција у БиХ да би се убрзало успостављање владавине права и процесуирање предмета тероризма, ратних злочина, организованог криминала и корупције.

Босна и Херцеговина 03.02.2015 | 22:10
Владавина права предуслов напретка

"Ове активности су кључне за процес успостављања владавине права и стварања мирног и безбиједног окружења за живот свих грађана БиХ, а у предстојећем процесу европских интеграција БиХ", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

На састанку у Бањалуци разговарано је о сарадњи Предсједништва БиХ и Тужилаштва БиХ у успостављању владавине права у БиХ.

Иванић је исказао подршку Тужилаштву БиХ у процесу успостављања владавине права, те истакао да Тужилаштво БиХ има подршку од Предсједништва БиХ у активностима које проводи, што се и показало приликом недавног ефикасног рјешавања захтјева за ангажман капацитета и механизације Оружаних снага БиХ у процесу ексхумација и тражења несталих лица.

Закључено је да све потешкоће и проблеме треба рјешавати сарадњом институција извршне, законодавне и правосудне власти, ради напретка БиХ и стварања позитивне атмосфере за живот свих грађана БиХ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ау

04.02.2015 02:14

ЗНАЦИ ОДЕ И ЉУБО ЦУБИЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ганди

04.02.2015 06:08

Криминал на првом мјесту! Горег зла у историји БИХ није било, корупција на другом месту!

ОДГОВОРИТЕ